Και αυτό το Πάσχα το Hellenic Relief Foundation δίπλα στις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη

Και αυτό το Πάσχα το Hellenic Relief Foundation με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση και το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων φρόντισαν να μην λείψουν τα απαραίτητα από το εορταστικό τραπέζι για όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται σε μηνιαία τακτική βάση με τρόφιμα και άλλα είδη.

Από τη Μ. Δευτέρα ξεκίνησε η διανομή των δεμάτων που περιείχαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τον οβελία, αυγά, τσουρέκια, αναψυκτικά, τόσο σε σωματεία και ιδρύματα όσο και στις περίπου 380 οικογένειες και μοναχικά άτομα, ωφελούμενους των προγραμμάτων υποστήριξης.

Μεταξύ των φορέων το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Άγιος Νικόλαος ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το ορφανοτροφείο Χριστοδούλειο στο Αιγάλεω Αττικής, το Μερόπειο με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Γυναικών.

Έως και τη Μ. Πέμπτη που ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή διανομή οι ωφελούμενοι προσέρχονταν για να λάβουν τα δέματα στις εγκαταστάσεις του HRF-ΕΛΕΘΣΥ στο Θησείο, ενώ απεστάλησαν και 60 δέματα στην Κέρκυρα.

Η Πασχαλινή διανομή υποστηρίχθηκε από το Hellenic Relief, αλλά ένα από τα μέλη του ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης προχώρησε σε μια γενναία προσφορά καλύπτοντας εξολοκλήρου ο ίδιος το κόστος για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων με τον παραδοσιακό οβελία, ο οποίος ήταν και παρών κατά τη διανομή ανταλλάσσοντας ευχές με τους ωφελούμενους.

Παρόντες στη διανομή ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, η κα Σάκη Κυπραίου και η επί δεκαετιών γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Η υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη αποτελεί αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων των ομογενών στη Νέα Υόρκη και των εθελοντών στην Αθήνα που δεν φείδονται χρημάτων και προσπαθειών ώστε να μην λείψει τίποτα από τις μηνιαίες παραδόσεις τροφίμων.

Η τήρηση των προδιαγραφών που έχει θέσει εξαρχής η επικεφαλής των εθελοντών κα Μαρία Σιούρδη, η διαφάνεια στη διαχείριση του φιλανθρωπικού έργου και η ακούραστη δουλειά των εθελοντριών Αντωνίας Παντουβάκη, Σούλας Μπέλη, Αγγελικής Χιόνου, Εμυς Σπανού, έφεραν συμπαραστάτες σε αυτό το συνεχές μηνιαίο έργο που συνεχίζεται επί μία σχεδόν δεκαετία, συμπαραστάτες που προσθέτουν τη δική τους προσφορά προστιθέμενη στην προσφορά της Ομογένειας.

Παρά τι όποιες προσπάθειες των Ομογενών της ΕΛΕΘΣΥ και των χορηγών αν και υπάρχουν τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ορατά και τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας είναι σε υψηλά επίπεδα. Σε αυτή τη συνολική προσπάθεια αλληλεγγύης σταθεροί συμπαραστάτες ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι «Italkraft» με την κ. Ειρήνη Ξακουστή, η Agrovim, Καμηλάρης ΑΕΒΕ – Άριστον Βούτυρα, FrieslandCampina, Coca-Cola 3E, Καραμολέγκος ΑΕΒΕ, Αrla Foods, Τράπεζα Τροφίμων, Μπαρμπα Στάθης, και Tottis-Bingo.

Ο Θανάσης Μαρτίνος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναγόρευσε μία τεράστια προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας αλλά και της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα τον μεγάλο Ευεργέτη κ. Αθανάσιο

Read More »

Times of India – Ελλάδα και Ινδία μια φιλία χιλιετιών που γίνεται ισχυρότερη. Άρθρο του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα της Ινδίας

Η Ελλάδα και η Ινδία συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας που χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ως αρχαίοι πολιτισμοί, οι λαοί μας αλληλεπιδρούσαν και ασκούσαν

Read More »