Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας 9 τόνων, με 65.000 κομμάτια!! Ολοταχώς για νέο ρεκόρ

Μια τεράστια βασιλόπιτα, τη μεγαλύτερη που έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, έφτιαξαν αρτοποιοί στο Περιστέρι.

Πώς δημιουργήθηκε η γιγάντια βασιλόπιτα.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατεία Δημαρχείου.

Η βασιλόπιτα αυτή φτιάχτηκε σε διαφορετικά αρτοποιία της Αθήνας και διακοσμήθηκε με άχνη και κανέλα. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις των αρτοποιών, περιείχε και ένα μυστικό συστατικό που βοήθησε στην μοναδικότητά της, αυτό της «αγάπης».

Υπενθυμίζεται ότι η βασιλόπιτα του δήμου για το 2023 έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ και ζύγιζε επτά τόνους. Κόπηκε σε 50.000 κομμάτια και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

βασιλοππιτα
Η βασιλόπιτα στο Περιστέρι INTIME

Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εκφράζει την απογοήτευσή του για την μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ Ελπιδοφόρος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αφ ενός μεν εκφράζει την απογοήτευσή του για την μετατροπής της Μονής της Χώρας στην

Read More »