Μανχάτταν. Ενίσχυση του νεοσύστατου φιλανθρωπικού οργανισμού Icarus Assistance

Το 25ο Τμήμα «Δελφοί» της AHEPA, με έδρα το Μανχάταν, το βράδυ της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2023, διοργάνωσε στην ταράτσα του ξενοδοχείου «M Social» με φόντο την πλατεία «Times Square» την εκδήλωση «Cigar & Cocktails» με στόχο την ενίσχυση του νεοσύστατου φιλανθρωπικού οργανισμού «Icarus Assistance».

IMG 3212 edited
Από αριστερά: Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος, Αργύρης Αργειτάκος και Κωνσταντίνος Πρέντζας. (Photo: Αργύρης Αργειτάκος)

Ο εν λόγω οργανισμός ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ντένη Σερετάκος και το πρόσφατο συνέδριο της AHEPA υιοθέτησε την πρότασή του με συνέπεια ο οργανισμός να αποκτήσει οικουμενικό πλέον χαρακτήρα. Κι αυτό διότι και η ίδια η AHEPA ξεκίνησε την δεύτερη εκατονταετηρίδα της δράσης ως μια οικουμενική οργάνωση, καθώς κατάφερε να ιδρύσει τμήματα ανά της υφηλίου όπου ζουν και διαπρέπουν οι απόδημοι.

Εξ άλλου και στις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες στην γενέτειρα τα τμήματα της ΑΗΕΠΑ – HELLAs ήταν από τους πρώτους οργανισμούς που προσέφεραν άμεσα βοήθεια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, οι πρώην πρόεδροι του Τμήματος, Λου Κάτσος, Αργύρης Αργειτάκος, ο νυν πρόεδρος Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος και άλλα στελέχη και μέλη του τμήματος.

IMG 3211

Τους ομογενείς καλωσόρισε  στο ξενοδοχείο «M Social», ο πρόεδρος Δρ. Σωτήριος Στεργιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιερή αποστολή του νεοσύστατου οργανισμού και κάλεσε τα μέλη του να προσφέρουν τον οβολό τους.

Παράλληλα τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του 25ου Τμήματος «Δελφοί» που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. στο «The Harvard Club» στο Μανχάταν.

IMG 2988
H πρόσκληση για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του 25ου Τμήματος «Δελφοί» που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. στο «The Harvard Club» στο Μανχάταν.

Icarus Assistance

O  ICARUS ASSISTANCE είναι εγκεκριμένος από την εφορία 501(c-3) φιλανθρωπικός οργανισμός και όλες οι δωρεές εκπίπτουν της φορολογίας. Ο οργανισμός αυτός είναι προϊόν προσεκτικής σκέψης και προβληματισμού μιας βασικής ομάδας ατόμων (όλοι μέλη του παραρτήματος #25 της AHEPA Delphi με έδρα το Μανχάταν) με επικεφαλής τον Ντένη Σερετάκος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Icarus Assistance. Στόχος του οργανισμού είναι η προσφορά άμεσης βοήθειας στις οικογένειες των πεσόντων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Για πληροφορίες και για να προσφέρετε τον όβολό σας στον εν λόγω οργανισμό κάνετε κλικ στο: https://www.icarusassistance.org/

Κείμενο: Δημήτρης Τσάκας – Anamniseis.net

Φωτογραφίες: AHEPA & Αργύρης Αργειτάκος

EOT. Συμμετοχή του υπουργείου Τουρισμού σε Συνέδριο στο Ριάντ με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες επενδύσεις”

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28/9 από τον Παγκόσμιο

Read More »

Ελπιδοφόρος: Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία που φέρνει στη σκέψη μας το αυθόρμητο και αναπάντητο ερώτημα ”γιατί”

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της οποίας είναι μέλος. Χθες,

Read More »

Φιλαδέλφεια. Tελετάρχης στην παρέλαση ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Γιώργος Τσούνης

Την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια με τελετάρχη τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ

Read More »