Πάσχα 2023. Χριστός Ανέστη με υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης

«Ελληνίδες και Έλληνες του κόσμου, Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες.

Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την εορτή του Πάσχα.

keerkki 2
Το Πάσχα στην Κέρκυρα. Photo: Hellenic DNA

Στο σημερινό κόσμο των μεγάλων αλλαγών και των συνεχών προκλήσεων, η Ανάσταση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί περισσότερο από ποτέ την ελπίδα, τη σωτηρία, την ίδια τη ζωή.

Ο άνθρωπος, συμμετέχοντας με ευλάβεια στην Εβδομάδα των Παθών, βιώνει συμβολικά την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση και γίνεται μέτοχος της λυτρωτικής δύναμης του Αγίου και Ανέσπερου Φωτός.

Το Άγιο Πάσχα, η πιο λαμπρή εορτή της Ορθοδοξίας, αποτελεί κορυφαία στιγμή για την ελληνορθόδοξη παράδοση, την οποία οι Έλληνες τιμούμε όπου και αν βρισκόμαστε. Η πίστη -είτε ως η σχέση του καθενός με τα Θεία είτε ως το σύνολο των πανανθρώπινων αξιών που καθοδηγούν τη ζωή μας, έχει στη βάση της την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Και μπορεί η πραγματικότητα να απέχει ακόμη πολύ από αυτήν την πεποίθηση αλλά εμείς συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε και να εργαζόμαστε για ένα πιο δίκαιο και πιο αισιόδοξο αύριο.

Συνοδοιπόροι μας στην πορεία αυτή, είστε εσείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του Εξωτερικού, που μεταδίδετε παντού το αναστάσιμο μήνυμα, κρατώντας την Ελλάδα βαθιά μέσα στην καρδιά σας. Εσείς διαφυλάσσετε και αναδεικνύετε τα ήθη και τα έθιμά μας, τη γλώσσα μας, την ελληνορθόδοξη πίστη μας.

Εσείς, που βιώνετε τις Άγιες μέρες μακριά από την Πατρίδα, είστε εκείνοι που μεταφέρετε σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλών, εθνικοτήτων και συνόρων, τη δόξα του Θεού και την πίστη των ανθρώπων.

Το Πάσχα αποτελεί όμως και μια γιορτή οικογενειακή, μια γιορτή που μοιραζόμαστε με συγγενείς και φίλους, έχοντας τη σπάνια ευκαιρία να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας και να επιβεβαιώσουμε τις σχέσεις μας. Όπως εσείς θα έρθετε κοντά με αγαπημένα πρόσωπα, έτσι και εμείς, μέσω αυτής της χαρμόσυνης αφορμής νιώθουμε ότι ερχόμαστε ξανά κοντά σας.

Το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώνεται το έργο της Θείας Οικονομίας με την ανάσταση του Θεανθρώπου. Το Άγιο Φως, το οποίο έχω την τιμή να παραλαμβάνω ως Υφυπουργός Εξωτερικών από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων, μαρτυρά τη νίκη του Χριστού επί του έσχατου εχθρού.

Το ορθόδοξο Πάσχα, αυτή η κλητή και αγία ημέρα, η εορτή εορτών και Πανήγυρις εστί Πανηγύρεων, όπως αναφέρει και η αναστάσιμη Ακολουθία, εορτάζεται με λαμπρότητα σε ολόκληρη τη γη.

Ελληνίδες και Έλληνες του κόσμου,

Χριστός Ανέστη με υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης. Χρόνια πολλά!

Πάσχα 2023  

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ
Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης

Μανχάτταν. Αν και με βροχή, γέμισε στα γαλανόλευκα η 5η Λεωφόρος στην μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη

Φωτογραφίες: Φ. Καλιαμπάκος για το Hellenic DNA. Με αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση της ομογένειας στην Αμερική, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Read More »

Μητσοτάκης: «Όλοι φταίμε. Η τραγωδία όμως έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας. Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να εγκαταστήσουμε το έργο της τηλεδιοίκησης πριν συμβεί το κακό. Το βίντεο από την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη Αγαπητοί συνάδελφοι, η σημερινή μας

Read More »