Ελένη Κουναλάκη: Η Ελληνίδα υποψήφια για κυβερνήτης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Την πρόθεσή της να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ εξέφρασε η ελληνικής καταγωγής Ελένη Κουναλάκη, όπως δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Politico.

Πρόκειται για την αναπληρώτρια κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, η οποία μάλιστα έχει ξεκινήσει την καμπάνια της, με πρόταγμα τα κοινωνικά θέματα της ατζέντας, όπως η έλλειψη στέγασης, οι οικονομικές ανισότητες, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, αλλά και θέματα ψυχικής υγείας, όπου στις ΗΠΑ έρχονται όλο και πιο εμφατικά στο προσκήνιο.

Τονίζεται ότι ο αντικυβερνήτης είναι πρόεδρος της Πολιτειακής Γερουσίας και πρώτος στη σειρά για τη διαδοχή του κυβερνήτη, ενώ πολύπειρη γεννημένη το 1966, Ελένη Κουναλάκη, υπήρξε πρέσβης στην Ουγγαρία από το 2010 μέχρι και το 2013, ύστερα από πρόταση Ομπάμα.

Στις κύριες εκλογές του Ιουνίου του 2018 εκλέχθηκε πρώτη στις προκριματικές εκλογές για τη θέση του αντικυβερνήτη της Καλιφόρνια, ενώ για να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του επίσης Δημοκρατικού Ed Hernandez.

«Θέτω υποψηφιότητα για να γίνω η επόμενη κυβερνήτης της σπουδαίας πολιτείας της Καλιφόρνια», ανέφερε στην επίσημη επιστολή της η Ελληνίδα Ελένη Κουναλάκη εκφράζοντας την επιθυμία της για τη θέση.

“Ως περήφανη μητέρα, κόρη, συνήγορος και ηγέτης, γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Καλιφορνέζοι και έχω την εμπειρία και την τόλμη να φέρω ουσιαστική αλλαγή στην αγαπημένη μου πολιτεία. Θα αγωνιστώ σθεναρά για να οικοδομήσω ένα μέλλον όπου όλοι -ανεξαρτήτως φυλής, τάξης ή μεταναστευτικού καθεστώτος- θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες που είχαμε εγώ και η οικογένειά μου ανέφερε η Ελένη Κουναλάκη μεταξύ άλλων”.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, η Ελένη Κουναλάκη, είχε διατελέσει πρόεδρος της AKT Development Corporation. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πατέρα της και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης κατοικιών της Καλιφόρνια. Απέκτησε το πτυχίο της από το Dartmouth College, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Berkley. Το 2011 έλαβε το διδακτορικό της από το Αμερικανικό κολλέγιο της Αθήνας.

Είναι γεννημένη το 1966 από Έλληνες γονείς μετανάστες η ίδια ακολούθησε μια λαμπρή πορεία. Σπούδασε στο Dartmouth College, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Berkley, ενώ το 2011 έλαβε το διδακτορικό της από το Αμερικανικό κολλέγιο της Αθήνας. Η Ελένη Κουναλάκη και ο σύζυγος της, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Μάρκος Κουναλάκης ίδρυσαν δύο πανεπιστημιακές θέσεις στις ελληνικές σπουδές, στο Πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, στις οποίες και έδωσαν τα ονόματά τους.

California Lt. Governor Eleni Kounalakis

Μόντρεαλ. Όταν η τέχνη υποστηρίζει την καταπολέμηση της οικογενειακής βίας!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με σκοπό τη δημοσπρασία έργων τέχνης διοργανώθηκε από την «Ασπίδα της Αθηνάς», μια οργάνωση ελληνικής καταγωγής που περιθάλπτει

Read More »

WEB CONFERENCE “FRONT RUNNERS IN SPORTS MANAGEMENT 4.0”

Πάνω από 50 καλεσμένοι και εξειδικευμένοι ομιλητές της αθλητικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο υβριδικό web conference “Front Runners in Sports Management 4.0” που διοργανώνει η

Read More »