Aegean και Cyprus Airways: Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού. Βραβεία Skytrax 2023.

Τη συνεργασία τους για πτήσεις κοινού κωδικού, μέσω της οποίας δίνεται στους επιβάτες η δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα των δυο εταιρειών και να ταξιδεύουν από και προς την Κύπρο σε ένα διευρυμένο δίκτυο ελληνικών και ευρωπαϊκών προορισμών, ανακοίνωσαν η  Aegean και η Cyprus Airways.

Ξεκινώντας από τις 20 Ιουνίου, η νέα αυτή εμπορική συνεργασία θα ενισχύσει τόσο τα  ταξίδια αναψυχής όσο και τα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ θα προσφέρει στους πελάτες των δύο αεροπορικών εταιρειών βελτιωμένα δρομολόγια και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών και πολλών άλλων διεθνών προορισμών.

Ειδικότερα, μέσω αυτής της συνεργασίας, η AEGEAN θα προσφέρει μέσω κοινού κωδικού τις πτήσεις της Cyprus Airways προς Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο, Βηρυτό, Κάιρο, Ερεβάν, αλλά και όλους τους ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετεί, ενώ ο κυπριακός αερομεταφορέας θα προσφέρει στο εξής μέσω κοινού κωδικού όλες τις πτήσεις του δικτύου εσωτερικού της AEGEAN και τις πτήσεις της εταιρείας από και προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι διαθέσιμες επιλογές και διευκολύνεται η διαδικασία κρατήσεων, για τους επιβάτες των δυο εταιρειών, διατηρώντας παράλληλα μία ενιαία πολιτική αποσκευών, αλλά και άλλων παροχών συμπεριλαμβανομένου του check-in.

“Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο για τη νέα Cyprus Airways”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Λάρνακα για την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Airways, προσθέτοντας πως “τόσο η Cyprus Airways όσο και η AEGEAN έχουν κοινά στοιχεία, όπως η ποιότητα των υπηρεσιών και η ικανοποίηση των πελατών, γεγονός που μας καθιστά ιδανικούς συνεργάτες”.

“Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς”, συνέχισε, “καθώς θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με αεροπορικές εταιρείες που μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Παράλληλα, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την επέκταση του δικτύου μας, ώστε να προσφέρουμε στο κυπριακό κοινό νέες ταξιδιωτικές ευκαιρίες προς την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, ενώ διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Κύπρο. Μαζί, και οι δύο αερομεταφορείς θα παρέχουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ανθρώπους που πετούν από και προς την Κύπρο”.

Από την πλευρά του ο Roland Jaggi, Εμπορικός Διευθυντής της AEGEAN, ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή “θα επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυό μας και θα προσφέρει στους πελάτες μας ακόμη περισσότερα ταξιδιωτικά οφέλη και βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα Cyprus Airways και να παρέχουμε στους επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών υπηρεσίες σε ένα ενισχυμένο δίκτυο προορισμών. Η AEGEAN επενδύει σταθερά στην Κύπρο και σε στρατηγικές συνεργασίες, που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες της και της επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των επιβατών της”.

Την ίδια στιγμή η AEGEAN και πάλι για 12η συνεχή χρονιά, ανακηρύσσεται «Καλύτερη Περιφερειακή Εταιρείας στην Ευρώπη» στα βραβεία Skytrax 2023.

Ταυτόχρονα, η AEGEAN βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών για το πλήρωμα καμπίνας της, κατακτώντας την 4η θέση στην κατάταξη για το «Καλύτερο Πλήρωμα Καμπίνας στην Ευρώπη».

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι, που κατακτήσαμε τον τίτλο της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη», για 12η φορά.

Μια αναγνώριση, που δεν θα μπορούσε παρά να αυξάνει την ευθύνη μας απέναντι στους επιβάτες μας.

Η επιτυχία μας οφείλεται στο πάθος και την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από την ομάδα μας, η οποία κάθε χρόνο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, προσφέροντας μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες που μας επιλέγουν. Αλλά, οφείλεται, φυσικά, και στην εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των επιβατών μας, των οποίων η ακλόνητη υποστήριξη υπήρξε πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας.

Τους ευχαριστούμε που επέλεξαν και επιλέγουν την AEGEAN. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας και να καινοτομούμε, για να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των επιβατών μας».

Τα World Airline Awards είναι ανεξάρτητα βραβεία, που ξεκίνησαν την πορεία τους το 1999 με στόχο να παρέχουν μία πραγματικά παγκόσμια μελέτη ικανοποίησης πελατών. Ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο ψηφίζουν στη μεγαλύτερη έρευνα ικανοποίησης πελατών για να αποφασίσουν τους νικητές των βραβείων. Συχνά αναφέρονται ως τα «Όσκαρ του κλάδου των αερομεταφορών» και αποτελούν παγκόσμιο σημείο αναφοράς, για την αριστεία των αεροπορικών εταιρειών.

Η διαδικασία αξιολόγησης, για τα βραβεία World Airline Awards 2023 βασίστηκε στην αποτίμηση της πραγματικής ταξιδιωτικής εμπειρίας για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2022 έως και Μαΐου 2023 και αντανακλά αποκλειστικά την άποψη των ίδιων των επιβατών στην οποία καταμετρήθηκαν 20,23 εκατ. συμμετοχές, 100 διαφορετικών εθνικοτήτων.