Αριζόνα. Το “Leadership 100” ολοκλήρωσε το 32ο Ετήσιο Συνέδριο του παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Οι εργασίες του 32ου ετήσιου συνεδρίου της “Ηγεσίας των 100”, άρχισαν στις 2 Φεβρουαρίου στο The Phoenician Resort και τελείωσε την Κυριακή στις 5 Φεβρουαρίου στην πόλη Scottsdale της Αριζόνα. Η πετυχημένη μη κερδοσκοπική Ελληνοαμερικανική οργάνωση, διανύει αισίως την τέταρτη δεκαετία ζωής και προσφοράς της στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε το όραμά του για την Αρχιεπισκοπή και την Εκκλησία στην Αμερική, στην ομιλία του στο Μεγάλο Δείπνο το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. Το Μεγάλο Δείπνο περιελάμβανε και την απονομή του Βραβείου Αριστείας Archibishop Iakovos Leadership 100

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Φοίνιξ της Αριζόνα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Leadership110
H.E. Archbishop Elpidophoros Presided at the Combined Executive and Board Committee of Leadership 100 at The Phoenician today February 1st, 2023 in Scottsdale, AZ. Photos: GOA/Dimitrios Panagos

Η Ηγεσία των 100 είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός – Κληροδότημα, ο οποίος ιδρύθηκε επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το έτος 1984.

Η βασική αρχική ιδέα ήταν να βρεθούν εκατό Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι να πεισθούν να δώσουν εκατό χιλιάδες δολάρια ο καθένας. Το ποσό θα μπορούσαν να το δώσουν είτε συνολικά σε μία δόση, είτε σε δέκα χρόνια επί δέκα χιλιάδες δολάρια το χρόνο, οπότε έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας. Διά μέσου των ετών, η Ηγεσία των 100 αυξήθηκε σε αριθμό μελών και έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τα 1.100.

Από την ίδρυσή της το 1984 μέχρι σήμερα, το Leadership 100, έχει δώσει χορηγίες ύψους πάνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των διαφόρων διακονιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος.

Leadersip 100
Photo for Hellenic DNA: Tasos Pardalis

Φλόριντα: Το “The Residences” είναι το νέο επιχειρηματικό πλάνο αξίας $252 εκατ. του Τζον Κατσιματίδης

Ο Έλληνας μεγιστάνας που πριν από κάποια χρόνια, προσπάθησε να αγοράσει το Χίλτον της Αθήνας σήμερα αναδεικνύεται ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των

Read More »