Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη με Αυγουστιάτικο φεγγάρι που σαγηνεύει

Μάγεψε τους Έλληνες αλλά και όλη την υφήλιο η χθεσινοβραδυνή πανσέληνος που φέρει το όνομα «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» προς τιμήν των ιθαγενών Αμερικανών που ψάρευαν τους οξύρρυγχους τον Αύγουστο στις λίμνες της βόρειας Αμερικής.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό πιο μεγάλο και πιο φωτεινό επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από ό,τι συνήθως. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου και το όνομά του έχει το έχει λάβει από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που την συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

panselinos 3
Μάγεψε τους Έλληνες αλλά και όλη την υφήλιο η χθεσινοβραδυνή πανσέληνος. Photo: Oρέστης Παναγιώτου ΑΠΕ. Η Αρχική φωτογραφία του κείμένου είναι του Γιάννη Κολεσίδη. ΑΠΕ

Ένα Αισθαντικό Ποιήμα απο τον Γιάννη Ρίτσο: Σονάτα του σεληνόφωτος.
Απόσπασμα

Κέρκυρα. Ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Ι.Χρυσουλάκης σε εκδήλωση της AHEPA στην Κέρκυρα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, συμμετείχε ως κύριος ομιλητής στην

Read More »