Νέα Υόρκη. Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου 2023 στο αμφιθέατρο του «Hebrew Union College» στο Μανχάταν, για την Ημέρα Μνήμης των  Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί κατά το Ολοκαύτωμα.

hibru 1 1
Οι υψίφωνοι Νεκτάριος Αντωνίου και Ειρήνη Τορνεσάκη. Φωτογραφία: Δ. Πανάγος

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή και βραβευμένο εικαστικό Βίκτορ Κόεν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φυρίλλας, ο Γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου που έκανε και την εναρκτήρια ομιλία, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, καθώς επίσης πολύς κόσμος αλλά και διπλωμάτες άλλων χωρών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους υψίφωνους γνωστούς στο ευρύ κοινό, Νεκτάριο Αντωνίου και Ειρήνη Τορνεσάκη, οι οποίοι με τις εκπληκτικές φωνές τους, ερμήνευσαν πολλά υπέροχα τραγούδια, αναμεσά τους το περίφημο αλλά πολύ δύσκολο «Ασμα Ασμάτων» για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων σε μουσική: Μίκη Θεοδωράκη και στίχους: Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ένα τραγούδι ορόσημο που μπορεί να είναι βαθειά ερωτικό αλλά δείχνει πως την απόλυτη σκληρότητα… ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΣ μέσω της απόλυτης μελωδικότητας και μέσω του Απόλυτου Έρωτα!

hibru 2 1
Φωτογραφία: Δ. Πανάγος

Δείτε αποσπάσματα απο την εκδήλωση και ακούστε το πανέμορφο τραγούδι ¨”Άσμα Ασμάτων” στο βίντεο του Δ. Πανάγου από την GreekNewsUSA.com, κάνοντας κλικ στο παρακάτω Link

https://fb.watch/icHjw5UEVZ/

Νέα Υόρκη. Ενημέρωση Ελληνοαμερικανών Μαθητών στο Λύκειο Αγίου Δημητρίου

Διοργανώνεται συνάντηση ενημέρωσης των τελειόφοιτων Ελληνοαμερικανών μαθητών δύο Λυκείων στην Αστόρια για τα αγγλόφωνα τμήματα προπτυχιακών σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12

Read More »