Νέα Υόρκη. Αθηναγόρειο Βραβείο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος στην διάρκεια του ετήσιου Δείπνου του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που οργανώθηκε στο Χίλτον της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το ανώτατο βραβείο του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο θεσπίστηκε το 1986.

Στον χαιρετισμό, του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, έπλεξε το εγκώμιο του Πατριάρχη Θεοδώρου, εστιάζοντας αρχικά στην «υποστήριξή του στη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης» αλλά και το όραμά του για την Εκκλησία της Αφρικής, υπενθυμίζοντας την άμεση αναγνώριση, εκ μέρους, της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο κ. Θεόδωρος που “η Κρήτη τον γέννησε αλλά η Αφρική τον κέρδισε”, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφιέρωσε το Αθηναγόρειο Βραβείο «σε όλους εκείνους που νύχτα και μέρα αγωνίζονται κοντά του» και κάλεσε τους ομογενείς να προσεύχονται για το ποίμνιό του και να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

311471207 538887988237391 5480622256614825136 n orig

Με Έλληνα «Φαραώ» επανέρχεται στη Μετροπόλιταν Όπερα η φαντασμαγορική παραγωγή της «Aida» του Verdi. Αυτοκρατορικό ντεμπούτο για τον Αλέξανδρο Σταυρακάκη.

Του Φώτη Καλιαμπάκου Με την παρουσία του Έλληνα βαθύτονου Αλέξανδρου Σταυρακάκη επανέρχεται απόψε το βράδυ στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης για μια μεγάλη σειρά

Read More »

12th Annual Capital Link Sustainability Forum

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, μετά από δύο χρόνια πανδημίας μεταφράστηκε σε μεγάλη συμμετοχή στελεχών για τη παρακολούθηση με φυσική παρουσία του 12th Annual Capital Link

Read More »

Νεα Υόρκη. Το Συνέδριο Capital Link με εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου

Με κεντρικό θέμα “Sustaining Growth & Investment Momentum”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,  εξαιρετική συμμετοχή και με την ένθερμη υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής κοινότητας,

Read More »