Νέα Υόρκη. Αθηναγόρειο Βραβείο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος στην διάρκεια του ετήσιου Δείπνου του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που οργανώθηκε στο Χίλτον της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το ανώτατο βραβείο του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο θεσπίστηκε το 1986.

Στον χαιρετισμό, του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, έπλεξε το εγκώμιο του Πατριάρχη Θεοδώρου, εστιάζοντας αρχικά στην «υποστήριξή του στη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης» αλλά και το όραμά του για την Εκκλησία της Αφρικής, υπενθυμίζοντας την άμεση αναγνώριση, εκ μέρους, της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο κ. Θεόδωρος που “η Κρήτη τον γέννησε αλλά η Αφρική τον κέρδισε”, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφιέρωσε το Αθηναγόρειο Βραβείο «σε όλους εκείνους που νύχτα και μέρα αγωνίζονται κοντά του» και κάλεσε τους ομογενείς να προσεύχονται για το ποίμνιό του και να αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

311471207 538887988237391 5480622256614825136 n orig

Λονδίνο. Ιστορική τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’.  Στην τελετή στέψης και ο Αρχιεπίσκοπος Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η ενθρόνιση του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα. 70 χρόνια μετά την στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ, ανέβηκε και επίσημα στον θρόνο

Read More »