ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στο Διεθνές Bazaar του ΟΗΕ.

Το δυναμικό παρόν έδωσε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ στο UN International Bazaar, που διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου τρέχοντος έτους εντός του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω των περιορισμών του COVID-19. Η εκδήλωση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ και διοργανώθηκε από την Ένωση Συζύγων Μονίμων Αντιπροσώπων στον ΟΗΕ «United Nations Spouses’ Club».

20230606 102606
Photo Credit: Permanent Mission of Greece to the UN, Public Diplomacy Office in New York


Όλα τα στελέχη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση, προσφέροντας ελληνικά προϊόντα στους ξένους επισκέπτες και διαφημίζοντας την εξαιρετική ποιότητά τους. Τα έσοδα δόθηκαν στον ΟΗΕ για φιλανθρωπικό σκοπό, για τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών και θυμάτων από πρόσφατες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Σημειώνεται ότι η ελληνική συμμετοχή αποτελείτο από δύο περίπτερα, ένα σε εσωτερικό χώρο με συσκευασμένα ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, ρίγανη, φέτα, και ένα στον εξωτερικό χώρο του ΟΗΕ με φρέσκα εκλεκτά εδέσματα. Οι περισσότεροι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική φιλοξενία. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών προερχόταν από υπαλλήλους και στελέχη του ΟΗΕ, Μόνιμους Αντιπροσώπους άλλων χωρών και μέλη διπλωματικών αποστολών.


Στη δυναμική ελληνική παρουσία συνέδραμε καθοριστικά το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών
Υποθέσεων Νέας Υόρκης, μέσω προσφοράς προϊόντων, μεταξύ άλλων, των εταιριών Green Cola, Gyros
World, Kourellas, Loumidis foods, Optima foods και F&S Pies, προωθώντας την αξία της ελληνικής
διατροφής και γαστρονομίας και κυρίως των ελληνικών προϊόντων που διανέμονται στην αμερικανική αγορά.

20230606 112253
Photo Credit: Permanent Mission of Greece to the UN, Public Diplomacy Office in New York


Στο φετινό UN International Bazaar συμμετείχαν συνολικά 39 Μόνιμες Αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ (εκ των 193 κρατών-μελών) και φιλανθρωπικοί Οργανισμοί. Την ελληνική συμμετοχή συντόνιζε η κα Μαρία Καζάνα-Σέκερη, σύζυγος του ΜΑ της Ελλάδας στα Η.Ε., Πρέσβη, κ. Ευάγγελου Σέκερη.