Ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης στην Θεσσαλονίκη για την 247η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (Video)

Πάνος Σατζόγλου για το Hellenic DNA.

Το Αμερικανικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη γιόρτασε την Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Με την καθιερωμένη δεξίωση στους κήπους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια γιορτάστηκε χθες Πέμπτη 6 Ιουλίου, η επέτειος της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

IMG 0473
Ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης. Photo: Hellenic DNA

Με ηχηρά μηνύματα, από τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, για τη στήριξη της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα, και μεγαλοπρέπεια η Εθνική Επέτειος των ΗΠΑ της 4ης Ιουλίου, παρουσία πλήθους καλεσμένων και μεγάλου αριθμού επίσημων προσκεκλημένων.

Με ένα θερμό «καλησπέρα Θεσσαλονίκη», και αναφερόμενος στις δύο πατρίδες του, Ελλάδα και Αμερική, άρχισε την ομιλία του ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης και αφού εστειλε ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της Ουκρανίας, κατέληξε τονίζοντας πως ο 21ος αιώνας θα αποδειχθεί ότι ήταν ο Αιώνας των Γυναικών.

Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

IMG 0451
Ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης με την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι. Photo: Hellenic DNA
IMG 0464 edited
Ο προέδρος του ACT καθ. Πάνος Βλάχος στον χαιρετισμό του λίγο πριν υποδεχθεί τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Photo: Hellenic DNA
IMG 0479
Παρουσία πλήθους καλεσμένων και μεγάλου αριθμού επίσημων προσκεκλημένων στην καθιερωμένη δεξίωση στους κήπους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Photo: Hellenic DNA

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάνος Σατζόγλου για το Hellenic DNΑ