Νέα Υόρκη. Ο Ελληνοαμερικανός πρωταθλητής του NFL, Γιώργος Καρλάφτης, θα είναι ο Μέγας Τελετάρχης στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου

Ο Ελληνοαμερικανός πρωταθλητής του NFL, με την ομάδα Κάνσας Σίτι Τσιφς, Γιώργος Καρλάφτης (George Karlaftis) εκλέχτηκε Μέγας Τελετάρχης της παρελάσεως της ομογένειας για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου 2024 στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Την εν λόγω απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 21ης Μαρτίου 2024 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Η επικείμενη παρέλαση θα είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια που θα συμμετάσχουν πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής πολιτείας.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δημήτριος Φίλιος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει πενταμελής αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων καθώς επίσης και οι υπουργοί Άμυνας και Κύπρου, κ.κ. Νίκος Δένδιας και Βασίλης Πάλμας, αντίστοιχα. Θα συμμετάσχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς και οι βουλευτές Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) και Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

Πηγή: Αναμνήσεις.net

Ημερίδα από το Κοινωφελές, Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη και την Βρετανική Πρεσβεία

Έλληνες και Βρετανοί ακαδημαϊκοι, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων, συζήτησαν για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από απορρίμματα, τις δυσκολίες στην αντιμετώπισή

Read More »