Ντουμπάι. Γραβάτα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος στην συνάντηση με τον κ. Σουνάκ. Έμμεσο μήνυμα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ εμφανίστηκε χθες Παρασκευή στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία, σε μια εμφάνιση δίπλα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας που ήρθε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την διπλωματική απρέπεια του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο και μετά τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η ενδυματολογική επιλογή του Καρόλου θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβολική, υποδηλώνοντας κατά κάποιο τρόπο την υποστήριξή του στην χώρα μας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι, εκτός από τη γαλανόλευκη γραβάτα ο Κάρολος φόρεσε ένα μπλε και άσπρο μαντήλι που προεξείχε από την τσέπη του σακακιού του.

Καρολοοσ
Ο βασιλιάς Κάρολος δίπλα, στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ.

Φωτογραφίες: AP

Πηγή: AΠΕ