Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στις Ιερές Μητροπόλεις Λευκάδος, Ιθάκης, Πρεβέζης και Άρτης (Video)

Μετά την Λευκάδα και την Ιθάκη, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισκέπτεται την πόλη της Πρέβεζας.

Προς τιμήν του, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης η συνάντηση χορωδιακών σχημάτων της Πρέβεζας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι επίτιμος δημότης, καθώς ο Δήμος Πρέβεζας τον υποδέχθηκε για δεύτερη φορά μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

IMG 1343
Μετά την Λευκάδα και την Ιθάκη, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισκέπτεται την πόλη της Πρέβεζας. Photo: Hellenic DNA

Το ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης, που αποτελεί ένα σταυροδρόμι της ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, βρίσκεται στις νότιες υπώρειες του ιερού λόφου του Απόλλωνα.

Η αρχαιολογική έρευνα τοποθετεί το θέατρο, στο οικοδομικό πρόγραμμα του αυτοκράτορα Αυγούστου.

Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί πολυήμερη επίσκεψη στις Ιερές Μητροπόλεις Λευκάδος και Ιθάκης, Νικοπόλεως, Πρεβέζης και Άρτης.

Ξεκίνησε από τη Λευκάδα, στην οποία μετέβη με ειδική πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για προορισμό το Αεροδρόμιο του Ακτίου στην Πρέβεζα.

IMG 1355
Το ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης, που αποτελεί ένα σταυροδρόμι της ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, βρίσκεται στις νότιες υπώρειες του ιερού λόφου του Απόλλωνα. Photo: Hellenic DNA

Κατά την άφιξή του στην πόλη της Πρέβεζας, με τη συνοδεία του, τον υποδέχθηκαν ο Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος της πόλεως Εντιμ. κ. Νίκος Γεωργάκος, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, εκπροσώπου του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των Σεβ. Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίωνος, κληρικών, Μοναχών και Αρχόντων Οφφικιαλίων της Μ.τ.Χ.Ε., του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως Εντιμ. Βουλευτού κ. Σπυρίδωνος Κυριάκη, του Εντιμ. Βουλευτού κ. Κωνσταντίνου Μπάρκα, Αυτοδιοικητικών παραγόντων, και πιστού λαού. 

Δείτε το βίντεο του Hellenic DNA στο Instagram.

Την παιδική κατασκήνωση του Αγίου Παύλου στο Κονέκτικατ επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου, οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος “Camp St. Paul” της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας  υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στο κατασκηνωτικό

Read More »