Νέα Υόρκη. Tο φεστιβάλ Summer for the City επιστρέφει στο Lincoln Center

Η θερμοκρασία που ανεβαίνει, τα ανθισμένα λουλούδια και η γιγαντιαίων διαστάσεων ντισκομπάλα στον ορίζοντα μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: το φεστιβάλ Summer for the City επιστρέφει στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη.

Ενώ η διάσημη μπάλα που πέφτει στην Times Square της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η ανύψωση της ντισκομπάλας –διαμέτρου 3 μέτρων– στην εμβληματική πλατεία του πολιτιστικού ιδρύματος στο Μανχάταν σημαίνει ότι πολύ σύντομα ξεκινά η πολυαναμενόμενη ανοιχτή προς όλους γιορτή του καλοκαιριού.

IMG 3734
200 εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ Summer for the City του Lincoln Center που πραγματοποιείται μεταξύ 12 Ιουνίου και 15 Αυγούστου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Photo: Hellenic DNA

Μια συναυλία με ρεπερτόριο επιλεγμένο από το κοινό. Ένας μαζικός γάμος. Μία παραγωγή του Deaf Broadway. Drag queens με κλασική εκπαίδευση. Αφρο-φουτουριστική τέχνη. Βασίλισσες της hip-hop. Αυτές είναι ορισμένες από τις συνολικά 200 εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ Summer for the City του Lincoln Center που πραγματοποιείται μεταξύ 12 Ιουνίου και 15 Αυγούστου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τρίτη συνεχόμενη φορά.

«Προσεγγίζοντας ανθρώπους από τα πέντε διαμερίσματα της πόλης αλλά και πέρα από αυτήν, το Summer for the City έχει πλέον καθιερωθεί ως μια νέα παράδοση στη Νέα Υόρκη και –όπως φαίνεται από το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ– πρόκειται για μια παράδοση τόσο δυναμική και συμπεριληπτική όσο και η ίδια η πόλη», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Όταν ο δημόσιος χώρος ζωντανεύει, τότε το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του, και ανυπομονούμε να το ζήσουμε και πάλι και φέτος το καλοκαίρι».

IMG 3888
Tο Summer for the City έχει πλέον καθιερωθεί ως μια νέα παράδοση στη Νέα Υόρκη. Photo: Hellenic DNA

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συμπράξεις με συνεργαζόμενους φορείς του ΙΣΝ, όπως τα τρία δημόσια συστήματα βιβλιοθηκών της πόλης, το νοσοκομείο New York-Presbyterian και το WNYC. Οι εκδηλώσεις στις οποίες εμπλέκονται οι παραπάνω οργανισμοί, καθώς και πλήθος άλλων, θίγουν ζητήματα που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο κοινωφελές έργο του ΙΣΝ, όπως αυτό της ψυχικής υγείας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

ΗΠΑ. 38 Ελληνοαμερικανοί εκλέγονται στις ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική.

Στις καθοριστικές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι πέτυχαν σημαντικές νίκες. Συγκεκριμένα, 38  Αμερικανοί με ελληνικές ρίζες εκλέχθηκαν σε 18 πολιτείες.  Οι 5 ομογενείς βουλευτές που

Read More »

Καναδάς. Μεγαλειώδης η παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο γιά την Εθνική επέτειο

Ίσως η μεγαλύτερη παρέλαση από πλευράς προσέλευσης κόσμου πραγματοποιήθηκε χθές στην λεωφόρο της Danforth. Οπωσδήποτε ο ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε στο να “κατέβει” ο κόσμος στη

Read More »