Ο σεφ από το Τορόντο Πήτερ Μηνάκης, έρχεται στην Νέα Υόρκη και ετοιμάζει μια παραδοσιακή Ελληνική συνταγή

Όποιος και όποια στην Νέα Υόρκη θέλει να μάθει να ανοίγει φύλλο για να κάνει την τέλεια λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα, ήρθε η ώρα να μάθει.

Ο Ελληνοκαναδός γνώστης της ελληνικής κουζίνας Peter Minakis, διοργανώνει ένα πρωτότυπο μάθημα μαγειρικής αφιερωμένο στην τέχνη του να ανοίγεις ελληνικό παραδοσιακό φύλλο πίτας.

Kishen Minakis
Ο Ελληνοκαναδός γνώστης της ελληνικής κουζίνας Peter Minakis, παραδίδει μαθήματα ελληνικής μαγειρικής.

Ο Πήτερ Μηνάκης είναι ένας περήφανος Ελληνοκαναδός δημιουργός του δημοφιλούς food blog Καλοφάγας.ca. Από την πρώτη στιγμή που δοκίμασε την παραδοσιακή πίτα στον τόπο του, ο παιδικός του έρωτας με τις γεύσεις και τις μυρωδιές της ελληνικής γης αποδείχθηκε κεραυνοβόλος.

Ο Peter προωθεί την ποικιλομορφία της ελληνικής κουζίνας, ζεί στο Τορόντο και έρχεται κάθε καλοκαίρι στην πατρίδα του την Ελλάδα. Η αγνότητα και το παρθένο έδαφος της ελληνικής γης είναι οι κεντρικές του αποσκευές στο γαστρονομικό του ταξίδι μέχρι σήμερα.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορίσει έξι βιβλία μαγειρικής: Everything Mediterranean (2η έκδοση),

The Big Book of Mediterranean Recipes, Everything Easy Mediterranean, 400-Calorie Mediterranean
Diet, Everything Healthy Mediterranean Cookbook Everything Green Mediterranean Diet
και Everything One Pot Mediterranean.

Γαστρονομικά, η Ελλάδα λαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις στις προτιμήσεις των τουριστών και κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες της Νότιας Μεσογείου, στη δεύτερη θέση μετά την Ιταλία. Ο μουσακάς, το σουβλάκι η φέτα και το γιαούρτι, αποτελούν στοιχεία κατατεθέν για την ελληνικά κουζίνα. Πωλούνται σε όλη την υφήλιο και μαγειρεύονται από πολλαπλά εστιατόρια εντός και εκτός Ευρώπης ως σπεσιαλιτέ τους.

Αδιαμφισβήτητα όμως, η πιο δύσκολη συνταγή είναι αυτή της παραδοσιακής πίτας. Και την συνταγή αυτή, με πλούσια γέμιση ο Peter ξέρει να την φτάχνει καλύτερα από τον καθένα. Η τελετουργία για τη δημιουργία ενός τραγανού φύλλου πίτας άλλωστε, απαιτεί μαεστρία και πολύ μεράκι. Με τη σκέψη αυτή, ο Peter Minakis ανοίγει τα «χαρτιά» του και διδάσκει στους ενδιαφερόμενους το δρόμο προς το τέλειο φύλλο. Σε αυτό το γαστρονομικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντας με τις οδηγίες του Peter φτιάχνουν την πολυφημισμένη σπανακόπιτα και φυσικά, την παραδοσιακή γλυκιά μπουγάτσα.

Tην υπέροχη αυτή συνταγη, ο Peter την κάνει γνωστη στο κοινό της Νέας Υόρκης καθώς παραδίδει μαθήματα ελληνικής μαγειρικής στον χώρο του Eterrakitchen στο Μανχάτταν.

Το γαστρονομικό μάθημα θα λάβει χώρα την Τρίτη στις 23 του Μαΐου, ενώ οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες. Όποιος ενδιαφέρεται, εδώ το Link για περισσότερες πληροφορίες. https://www.eventbrite.ca/e/phyllo-dough-from-scratch-in-new-york-city-tickets-628794520337

Kichen 1
Eterrakitchen στο Μανχάτταν
ΗΠΑ. Aεροπορικές εταιρείες καθυστέρησαν πάνω από 7.600 πτήσεις χθες, ενώ αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο του Σικάγο

Χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες, Παρασκευή, πάνω από 250.000 καταναλωτές στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν ενόψει σφοδρού

Read More »