Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Άγιον Όρος

Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 22ας Ιανουαρίου 2024 από το Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στον Άθωνα.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και η συνοδεία του -σαράντα Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, επισκέφθηκαν τις Μονές Ξενοφώντος, Σίμωνος Πέτρας, Φιλοθέου, Καρακάλλου και Παντοκράτορος.

Το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Ιβηριτικό κελί της Αγίας Άννης και στη συνέχεια αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς για την Ουρανούπολη.

420001139 294009606621930 9128515389752485416 n
Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 22ας Ιανουαρίου 2024 από το Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στον Άθωνα.

Το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και από αύριο ξεκινά σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες, έως και το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί πως η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στo πλαίσιo αυτών των εκδηλώσεων στις 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επίτιμο μέλος της.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Στις 8 Απριλίου 2022, δέκα αξιόλογοι και αναγνωρισμένοι Έλληνες και Λατινόφωνοι  καθηγητές τις κλασσικής φιλολογίας από όλο τον κόσμο, θα συναντηθούν στους Δελφούς, το μυθικό κέντρο του κόσμου,

Read More »