Ομογενείς Βουλευτές της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. επισκέπτονται την Κύπρο. (Video) 

Κύπρος. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχτηκε χθες Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Το Κυπριακό, θέματα Ενέργειας και οι σχέσεις της Κύπρου με τις χώρες όπου είναι εκλεγμένοι ελληνικής καταγωγής βουλευτές, απασχόλησαν συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.), στο οποίο συμμετέχουν ελληνικής αλλά και κυπριακής καταγωγής βουλευτές από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ιορδανία και Κένυα.

Σε δηλώσεις τους οι ομογενείς βουλευτές, μέλη της αντιπροσωπείας, εξέφρασαν ετοιμότητα να βοηθήσουν την Κύπρο στα θέματα που την απασχολούν και στην προώθησή τους στις χώρες όπου αυτοί υπηρετούν.

image2


Η δεκαμελής αντιπροσωπεία με τους ομογενείς Βουλευτές επισκέφθηκαν τον  Πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο. την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου   

Ο Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη γνωριμία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. «Μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Για Ενέργεια, θέματα Κύπρου, ΗΠΑ, Ελλάδας, Αυστραλίας, Καναδά, Κένυας, Ιορδανίας. Ήταν πολύ σημαντική η συζήτηση», ανέφερε.

Ο κυπριακής καταγωγής βουλευτής στις ΗΠΑ, Μάικλ Τανούσης, είπε πως «είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ σήμερα, ειδικά ως γιος προσφύγων στη Νέα Υόρκη. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ με την αντιπροσωπεία. Προσβλέπουμε να εργαστούμε μαζί με την κυπριακή κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης για όλους τους Κύπριους πολίτες και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στο Κυπριακό».

Η κυπριακής καταγωγής βουλευτής στην Αυστραλία καθώς και Υπουργός στην κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, Άντρια Μάικλς, είπε πως είναι πολύ περήφανη που συνάντησε τον Πρόεδρο της Κύπρου. Πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να έχουν σχέση με τους Κύπριους και την κυπριακή κυβέρνηση. «Θέλουμε να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Κύπρο από το εξωτερικό και θέλουμε να έχουμε ανοικτή επικοινωνία και αυτό είναι που ελπίζουμε να πετύχουμε ύστερα από αυτή τη συνάντηση», ανέφερε.

Ο Γερουσιαστής στην Ιορδανία, Γεράσιμος  Οντέ Κουάς, είπε πως ήταν πάρα πολύ καλή η συνάντηση με τον Πρόεδρο. «Θέσαμε το θέμα ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και να υπάρχει ένας μηχανισμός βοήθειας του κυπριακού λαού», ανέφερε.

Η βουλευτής στη Κένυα Έστερ Πασάρης είπε πως «συγχαίρουμε την Κύπρο για την εκλογή ενός πολύ ταπεινού Προέδρου με όραμα. Προσβλέπουμε να μεγαλώσουμε την οργάνωσή μας και να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων».

Η βουλευτής στον Καναδά Εμανουέλα Λαμπροπούλου ανέφερε πως «είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο. Έχει πολύ καλές σκέψεις για το κράτος και θέλει να χρησιμοποιήσει τους Έλληνες από το εξωτερικό και τους Κύπριους από το εξωτερικό για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Κύπρο και την Ελλάδα από μακριά».

Αμέσως μετά τον Πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη οι ομογενείς Βουλευτές επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου.  

Καλωσορίζοντας την δεκαμελή αντιπροσωπεία, η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τον σημαντικό ρόλο και την πολύτιμη συνεισφορά της ΠαΔΕΕ και ευρύτερα της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας, στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται οι ομογενείς Βουλευτές. Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης και περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών των Κυπρίων της διασποράς με την ιδιαίτερη τους πατρίδα. 

image3
Η δεκαμελής αντιπροσωπεία με τους ομογενείς Βουλευτές επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, των πολλαπλών κρίσεων, ενεργειακής, επισιτιστικής και περιβαλλοντικής, και των απειλών κατά της δημοκρατίας, περιλαμβανομένης της προπαγάνδας και των ψευδών ειδήσεων, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη συνένωσης δυνάμεων προς αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύνθετων αυτών προκλήσεων. Η ενημέρωσή της διασποράς για τα θέματα ειδικού για την Κύπρο ενδιαφέροντος, πρωτίστως για τις εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να είναι πλήρης και συνεχής, πρόσθεσε. 

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο  κ. Ραπτάκης,  Γερουσιαστής του Rhode Island,  συμφώνησε με την κ. Δημητρίου ως προς την ανάγκη τακτικής επικοινωνίας μεταξύ ΠαΔΕΕ και Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία τα μέλη της αντιπροσωπείας συνεχάρησαν την κ. Δημητρίου για την εκλογή της στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, χαρακτηρίζοντάς την ως μια πολύ θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εκπροσώπησης των γυναικών και των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Μόντρεαλ. Μαζί την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στον Καναδά, Μητσοτάκης – Τριντό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, παρακολούθησε την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για την εθνική εορτή

Read More »

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συνοδευόμενος από Ελλήνες προσκυνητές από τις Η.Π.Α

Το Σάββατο, 6η Μαΐου 2023, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο, ο οποίος ήταν επικεφαλής

Read More »

Restaurant Week. 600 εστιατόρια στην Νέα Υόρκη προσφέρουν το μενού τους με χαμηλές τιμές. 16 Ιανουαρίου με 4 Φεβρουαρίου.

Η Νέα Υόρκη είναι ο απόλυτος παράδεισος με πολλά πολυσυλλεκτικά εστιατόρια, και καλό φαγητό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου.

Read More »