Νέα Υόρκη. Η πιο εορταστική μητρόπολη του δυτικού κόσμου υποδέχεται το 2024

Στο κέντρο του Μανχάταν, η περίφημη Times Square γίνεται πόλος έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Times Square είναι το πιο κλασικό αλλά και λαμπερό γεγονός των ημερών.

Τα πάντα είναι έτοιμα. Η μπάλα με το ρολόι για την αντίστροφη μέτρηση έχει στηθεί και μόλις οι δείκτες δείξουν μεσάνυχτα, αμέτρητα κομφετί θα πλημμυρίσουν το Μανχάταν.

Αντίστροφη μέτρηση, τα φώτα σβήνουν, πυροτεχνήματα ξεχύνονται στον αέρα, σαμπάνιες ανοίγουν, αγκαλιές, φιλιά και πολύς χορός.

Η πιο εορταστική μητρόπολη του δυτικού κόσμου ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει γιορτή και φυσικά το 2024 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

happy new

Φυσικά η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει στην σκιά του φόβου για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι ήδη δρακόντεια. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε πως οι δυνάμεις της πόλης θα είναι έτοιμες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, άλογα, drones, ελικόπτερα και σκάφη.

ΕΡΙΚ ΑΝΤΑΜΣ – Δήμαρχος Νέας Υόρκης:
“Θα βρισκόμαστε παντού με τους αστυνομικούς σκύλους, τα άλογά μας, τα drones μας, τα ελικόπτερα μας, τα σκάφη μας. Θα είναι έξω όλο το σώμα της δημόσιας ασφάλειας.”

Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή στην πολύχρωμη Times Square, μαζί και χιλιάδες αστυνομικούς που έχουν αρχίσει τις περιπολίες. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών προειδοποίησε όλα τα αστυνομικά τμήματα της πόλης για πιθανές απειλές. Αλκοόλ, σακίδια πλάτης, και αιχμηρά αντικείμενα θα απαγορεύονται.

Παρόλο το ότι τα μέτρα ασφαλείας στην Νέα Υόρκη θα είναι δρακόντεια, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να υποδεχτούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον νέο χρόνο στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ της

Σύμφωνα με τους New York Times οι πιο «σκληροπυρηνικοί» θα βρίσκονται εκεί από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να εξασφαλίσουν καλή «θέση».

Ανεξάρτητα ωστόσο από το σημείο που θα βρίσκεται ο καθένας το βέβαιο είναι ότι όλοι (μα όλοι) θα «λουστούν» με τη «βροχή» από 3.000 κιλά κομφετί που θα αρχίσουν να πέφτουν στη διάσημη πλατεία 20 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα λίγο πριν σημάνει η έλευση του νέου χρόνου.


Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας 9 τόνων, με 65.000 κομμάτια!! Ολοταχώς για νέο ρεκόρ

Μια τεράστια βασιλόπιτα, τη μεγαλύτερη που έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, έφτιαξαν αρτοποιοί στο Περιστέρι. Πώς δημιουργήθηκε η γιγάντια βασιλόπιτα. Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών,

Read More »

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου παρέθεσε δείπνο στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόεδρος της Κύπρου επισκέφτηκε την ομογένεια της Βρετανίας, επαίνεσε την ομογένεια για το διαφωτιστικό της έργο και τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι

Read More »