Ο σάλος γύρω από τις νέες ταυτότητες

Απετάξω τω Σατανά; Απεταξάμην!

Κείμενο: Νίκολας Παγώνης.(“Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς για το 2023», Συγγραφέας και επί πέντε θητείες πρώην προέδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ στον Καναδά).

Τεράστιες αντιδράσεις από ορισμένους κύκλους επιφέρει η ανακοίνωση έκδοσης νέων ταυτοτήτων, που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχοντες από το μήνα Σεπτέμβριο.

Με πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα, πολίτες, κυρίως από διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις, διαδηλώνουν εναντίον στις νέες ταυτότητες με θρησκευτικό μένος, επικαλούμενοι τη δήθεν αναγραφή στα δελτία στοιχεία υποταγής στο διάβολο, σύμβολο 666 κ.τ.λ., και υπονόμευσης της Χριστιανικής θρησκείας.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες καταργούν την ελευθερία του ατόμου, «φακελώνουν» τους πολίτες και παρέχουν στο κράτος πρόσβαση στα «απόκρυφα» προσωπικά δεδομένα και της υποδούλωσή τους στη νέα τάξη πραγμάτων, στην παγκόσμια διακυβέρνηση, στη μασονία και σε κάθε είδους άλλης παγκόσμιας συνωμοσίας.

Ορισμένα πολιτικά κόμματα, με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση παρακαλώ, σιγοντάρουν τους διαμαρτυρόμενους, αν δεν τους παρακινούν κιόλας. Καθόλου παράξενο, καθώς τουλάχιστον ένα εξ αυτών στηρίζει την υποστήριξή του σε αυτό ακριβώς το κοινό που κατέχεται από την ίδια θρησκευτική φρενίτιδα που εμφανίζεται στις διαδηλώσεις.

Συμπτωματικά, οι περισσότεροι που αντιτίθενται στις νέες ταυτότητες είναι οι ίδιοι που κατά την πανδημία εναντιώθηκαν στα εμβόλια εναντίον του ιού, προβάλλοντας τις ίδιες θεωρίες συνομωσίας περί διαόλου, κατάργηση ελευθεριών, παγκόσμιας διακυβέρνησης και λοιπά φαιδρά και παράλογα.

Τι όμως είναι οι νέες ταυτότητες; Και πόσο απαραίτητες είναι;

Στην Ευρώπη το δελτίο ταυτότητας χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Έχοντας, λοιπόν, αυτή τη δυνατότητα, οι ταυτότητες σύμφωνα με Κοινοτική οδηγία και απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) οφείλουν να πληρούν διάφορες προϋποθέσεις, μια εκ των οποίων μία είναι να συμπεριλαμβάνουν Μηχανικώς Αναγνωρίσημη Ζώνη, δηλαδή στοιχεία που μπορούν να διαβαστούν από μηχανή, κάτι το ανάλογο με τα διαβατήρια που ισχύουν σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη, το μέγεθος πιστωτικής κάρτας είναι ενιαίο για όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και η μορφή των, είναι τρομερά δύσκολο να πλαστογραφηθούν και θα φέρουν ημερομηνία λήξεως (10 χρόνια). Το κόστος έκδοσης θα είναι 10 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της φωτογραφίας- κατά πολύ φθηνότερο ενός διαβατηρίου- και το υλικό κατασκευής του ανεκτικό στη φθορά. Τα, δε, στοιχεία που θα περιλαμβάνει είναι ακριβώς τα ίδια με τις σημερινές ταυτότητες, με την προσθήκη του φύλου και την ιθαγένεια.

Αντίθετα με τις θεωρίες που κυκλοφορούν, δεν θα συμπεριλαμβάνει τσιπ γεωποντισμού ή άλλα στοιχεία (π.χ χάραγμα 666) απειλητικά για την υπόσταση του ατόμου και κατάργηση των ελευθεριών του.

Το επιχείρημα ότι ατομικά δεδομένα συλλέγονται και αποθηκεύονται είναι τουλάχιστον αστείο, καθότι τα ίδια στοιχεία που υπάρχουν στις σημερινές ταυτότητες είναι αποθηκευμένα σε κάποια αρχεία αστυνομικών τμημάτων, και μάλιστα χωρίς να παρέχουν το επίπεδο ασφαλείας που τα ηλεκτρονικά μέσα εξασφαλίζουν.

Με λίγα λόγια, οι νέες ταυτότητες είναι μια ακόμα κίνηση εξυπηρέτησης πολιτών, εκμοντερνισμού ενός απηρχαιωμένου συστήματος (οι σημερινές εκδίδονται από το 1961), εξασφάλιση της μη παραχάραξής τους, ασφαλή φύλαξη προσωπικών δεδομένων και γενικά διευκόλυνσης ταξιδιωτικών μετακινήσεων, καθώς από τον Αύγουστο 2026 οι σημερινές ταυτότητες δεν θα ισχύουν ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Προς τι λοιπόν όλος ο θόρυβος και ο θρησκευτικός φανατισμός που αγγίζει τα όρια του παραλόγου; Ιδιαίτερα όταν η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας με απόφαση της Ιεράς Συνόδου δηλώνει ότι το θέμα δεν είναι θεολογικό και καθαρά πολιτειακό.

Δυστυχώς, ορισμένες παραθρησκευτικές οργανώσεις εστιάζουν τη διδασκαλεία τους και την υπόστασή τους, θα μπορούσαμε να πούμε, στην καλλιέργεια του φόβου και του μίσους. Η διδασκαλεία του Χριστού μας περί αγάπης, ανθρωπιάς, συγχώρεσης, ανεκτικότητας και καλοσύνης υποκαθίσταται από τον φόβο επικράτησης σκοτεινών δυνάμεων, την τιμωρία και το σκότος, αντί για το λαμπρό φως, το ανέσπερο φως του Χριστού.

Φυσικά, οι αντιδράσεις των πολιτών είναι ελεύθερες και σεβαστές και ίσως η πολιτεία για να ξεπεράσει το θρησκευτικό φανατισμό ορισμένων να συμπεριλάβει και την αποκήρυξη του σατανά προσθέτοντας την ακολουθία της αποτάξεως του μυστηρίου της Βάπτισης με την κάθε αίτηση χορήγηση νέας ταυτότητας, υποχρεώνοντας τον παραλήπτη της αίτησης να αναφωνεί: Απεταξάμην!

Παγώνη 2
Νίκολας Παγώνης.“Έλληνας Ομογενής της Χρονιάς για το 2023», Συγγραφέας και επί πέντε θητείες πρώην προέδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ στον Καναδά.

Νέα Υόρκη. 14 Απριλίου. Η καρδιά του απανταχού ελληνισμού στην παρέλαση της ελληνικής ανεξαρτησίας

Μηνύματα ενότητας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής να είναι στο επίκεντρο, εξέπεμψε η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις

Read More »