Στο Άγιον Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος -Τετραήμερη επίσκεψη (Video)

Με αγιορείτικη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν το πρωί η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία.

Τετραήμερη επίσκεψη Ελπιδοφόρου στο Άγιο Όρος.

420555138 927390832289639 2216778609454220378 n 1
Τον κ. Ελπιδοφόρο συνοδεύουν κατά την προσκυνηματική επίσκεψή του στον Άθωνα σαράντα ομογενείς, στην πλειονότητά τους Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και τέσσερις κληρικοί. Photo: D.Panagos


Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη στη βραδινή αγρυπνία και χοροστάτησε στην πρωινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων. Στη συνέχεια ακολούθησε η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα από τον κ.κ. Ελπιδοφόρο, παρουσία της συνοδείας και των μοναχών της Μονής Ξενοφώντος, στον αρσανά της μονής.

«Είστε ένα παράδειγμα όχι μόνο πνευματικότητας, ένας φάρος της Ορθοδοξίας, ο οποίος φωτίζει και στηρίζει ψυχές, ακολουθώντας τη γνήσια αγιορείτικη παλαιά παράδοση, ουδέποτε άσκησε κριτική στη Μητέρα Εκκλησία, ουδέποτε έκρινε κανέναν, ποτέ πραγματικά, μόνο αγάπη έδωσε, μόνο παρηγοριά, μόνο Λόγο Κυρίου δίδαξε, μόνο το Ευαγγέλιο διάβασε» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κατά την άφιξή του, χθες το απόγευμα, στη Μονή Ξενοφώντος και την υποδοχή του από τον ηγούμενο της μονής, αρχιμανδρίτη Αλέξιο, και τους μοναχούς.

«Είμαστε όλοι τέκνα της ίδιας Εκκλησίας, της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία είναι στην καρδιά μας και κυρίως ο Προκαθήμενός της, ο πνευματικός καθοδηγητής όλων μας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» πρόσθεσε.

Τον κ. Ελπιδοφόρο συνοδεύουν κατά την προσκυνηματική επίσκεψή του στον Άθωνα σαράντα ομογενείς, στην πλειονότητά τους Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και τέσσερις κληρικοί.

420638407 927390798956309 6396669451789312058 n
O καθαγιασμός των υδάτων στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Photo: D.Panagos

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, μετά της συνοδείας του, αναχώρησε με τη λήξη της τελετής για την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, προκειμένου να παραστεί στον Εσπερινό και θα επιστρέψει απόψε στη Μονή Ξενοφώντος. Αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου και την Κυριακή την Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φλόριντα: Το “The Residences” είναι το νέο επιχειρηματικό πλάνο αξίας $252 εκατ. του Τζον Κατσιματίδης

Ο Έλληνας μεγιστάνας που πριν από κάποια χρόνια, προσπάθησε να αγοράσει το Χίλτον της Αθήνας σήμερα αναδεικνύεται ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των

Read More »

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου παρέθεσε δείπνο στον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόεδρος της Κύπρου επισκέφτηκε την ομογένεια της Βρετανίας, επαίνεσε την ομογένεια για το διαφωτιστικό της έργο και τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι

Read More »