Στο Μητροπολιτικό Μουσείο της ΝΥ η «Σμύρνη μου αγαπημένη»

@ Φωτογραφίες Αναστάσιος Μεντής

Η ταινία-ορόσημο του νέου ελληνικού κινηματογράφου “Σμύρνη μου αγαπημένη” θα προβληθεί στην Αμερική, σε 150 πόλεις και 45 πολιτείες, σε 700 αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου.

Ένα γεγονός πρωτοφανές για ταινία ελληνικής παραγωγής. 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, απόγονοι των Ελλήνων της Σμύρνης που είχαν καταφύγει στην Αμερική, θα δουν την κινηματογραφική απόδοση της ιστορίας των προγόνων τους.

Ανάλογα με τη ζήτηση, θα διαμορφωθούν και οι ημέρες των προβολών.

smyrna 3

Νωρίτερα, στις 29 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με εκλεκτούς καλεσμένους πολλών κρατών, η ταινία έκανε πρεμιέρα στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, στο Metropolitan Museum of Arts της Νέας Υόρκης. Ένα γεγονός με ιδιαίτερη και τιμητική σημασία, διότι καμία ελληνική ταινία δεν έχει προβληθεί ποτέ ξανά στο MET.

Τόσο η κ. Ντενίση όσο και η κ. Δραγούμη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο, στο οποίο προβάλλονται αρχαιότητες από την Ελλάδα, και όλον τον κόσμο.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2023 η ταινία υπερπαραγωγή, θα προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

smyrna 2

O πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συζήτησαν ζητήματα της τουριστικής συνεργασίας

Tη σύσταση Ομάδας Εργασίας (Task Force) προκειμένου να συζητούνται και να εξετάζονται ειδικότερα ζητήματα της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού με την πρεσβεία των

Read More »