Εκλογές 2023. Τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού

Η 20η Μαΐου 2023 ήταν μια ιστορική και συγκινητική ημέρα για τον απόδημο ελληνισμό της διασποράς που για πρώτη φορά απέκτησε δικαίωμα ψήφου στο τόπο που ζούν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή στις ελληνικές εκλογές έστω και με περιορισμούς, αποτελεί σημαντική επιτυχία για όλους εκείνους που επί χρόνια διεκδικούσαν από το εξωτερικό την νομοθετική καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τους ομογενείς.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού. Στο συνολικό ποσοστό που προέκυψε από τα εκλογικά κέντρα 83 χωρών σε όλο τον κόσμο, ψηφισαν 18.035 χιλιάδες ομογενείς.

Δείτε παρακάτω τα τελικά ποσοστά των κομμάτων αναλυτικά.

WhatsApp Image 2023 05 23 at 12.05.39 PM

Εδώ αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων μόνο στις ΗΠΑ.

USA

Εδώ αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων μόνο στον Καναδά.

Καναδάς

Η 20η Μαΐου 2023 ήταν σε κάθε περίπτωση μια ιστορική και συγκινητική ημέρα για τον απόδημο ελληνισμό, που για πρώτη φορά αποκτά δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό -παρά τα εμπόδια, την πικρία και την απογοήτευση πολλών Ελλήνων της διασποράς που ήθελαν να ψηφίσουν και δεν τα κατάφεραν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νέου νόμου.

Εδώ η λίστα με όλη την ομογένεια που ψήφισε σε όλη την υφήλιο σε 83 διαφορετικές χώρες.

Diaspora Election Results 21 5 23 new

Ελπιδοφόρος: “Ένα θαύμα που εξηγείται μόνο πνευματικά” η επιστροφή του ελληνικού Ευαγγελίου

Ως ένα «θαύμα που εξηγείται μόνο πνευματικά», χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος την επιστροφή στη Μονή Εικοσιφοίνισσας ενός από τα παλαιότερα στον κόσμο και καλύτερα σωζόμενα ελληνικά

Read More »

Μανχάτταν. Αν και με βροχή, γέμισε στα γαλανόλευκα η 5η Λεωφόρος στην μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη

Φωτογραφίες: Φ. Καλιαμπάκος για το Hellenic DNA. Με αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση της ομογένειας στην Αμερική, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Read More »