Νέα Υόρκη. Οι δρόμοι του Μανχάταν κατακλύστηκαν από κόσμο για την εντυπωσιακή Παρέλαση για το Thanksgiving

Την Ημέρα των Ευχαριστιών ή αλλιώς Thanksgiving γιόρτασαν στις 23 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, που κάθε χρόνο γιορτάζεται πάντα την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μία ημέρα πριν την Black Friday.

Ένα από τα μεγάλα γεγονότα της Ημέρας είναι η εντυπωσιακή Παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s, που γίνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη με εκατομμύρια Αμερικανούς να παρακολουθούν είτε από κοντά είτε από τους τηλεοπτικούς δείκτες τους το φαντασμαγορικό θέαμα.

231124103927 Thanksgiving Day Parade 8
The Goku balloon makes its way down Central Park West during the Macy’s Thanksgiving Day Parade in New York, New York, USA, 23 November 2023. EPA/SARAH YENESEL

Έτσι και φέτος στις 23 Νοεμβρίου οι δρόμοι του Μανχάταν κατακλύστηκαν από κόσμο και με σύμμαχο τον καιρό, άπαντες απόλαυσαν μία μεγάλη παρέλαση, με δεκάδες άρματα και παραστάσεις, προσδίδοντας μία διαφορετική διάσταση στη μεγαλύτερη γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που εμφανίστηκαν ήταν η Cher, η οποία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της χριστουγεννιάτικο άλμπουμ.

Άλλες διασημότητες και μουσικά συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν οι Jon Batiste, Bell Biv DeVoe, Brandy, Jessie James Decker και Pentatonix.

Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το θέαμα. Μαζί τους και χιλιάδες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων μουσικών και ηθοποιών του Broadway με το κόστος της να ανέρχεται στα 11 με 13 εκατομμύρια δολάρια!

Πηγή: APE MPE