11ο ετήσιο γκαλά της The Hellenic Initiative. Γκλάμουρ, νεανικές παρουσίες και 2,5 εκατομμύρια για φιλανθρωπικές δράσεις

Ρεπορτάζ: Φώτης Καλιαμπάκος.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο πολυτελές Cipriani της Wall Street δύο βήματα από το Χρηματιστήριο, στην καρδιά της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε το 11ο ετήσιο γκαλά της φιλανθρωπικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε τα χρόνια τη κρίσης για να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα: The Hellenic Initiative. Η οργάνωση συσπείρωσε από την αρχή δίπλα μια μεγάλη σειρά διακεκριμένων Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων της αμερικανικής κοινωνίας και η δράση της όλα αυτά τα χρόνια ήταν στοχευμένη στη φιλανθρωπία αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις της οργάνωσης αποτελούν ένα είδος κεντρικού κοσμικού γεγονότος στα τέσσερα σημεία της υφηλίου, στα οποία λαμβάνουν χώρα, στην Ελλάδα, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία με αυτό της Νέας Υόρκης να αποτελεί σημείο αναφοράς. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος το μεγαλοπρεπές γκαλά ήταν από καιρό sold out, παρά τις «αλμυρές» τιμές των εισιτηρίων, που είναι ασφαλώς αυξημένες για να μπορούν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους κοινωφελείς σκοπούς του ιδρύματος.

IMG 9048
11ο ετήσιο γκαλά του Hellenic Initiative. Cipriani της Wall Street. Photo: Hellenic DNA

Φέτος όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές σε μία μόνο μέρα, και προτού πραγματοποιηθούν εντός της εκδήλωσης οι δημοφιλείς δημοπρασίες πολυτελών προϊόντων τα έσοδα των οποίων επίσης πηγαίνουν για τους σκοπούς της οργάνωσης, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

O Πατήρ Άλεξ Καρλούτσος ο οποίος συνεργάζεται από το ξεκίνημα του Hellenic Initiative, άνοιξε την παρουσίαση της βραδιάς με προσευχή και μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Πήτερ Πούλος καλωσόρισε του παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία της οργάνωσης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς η επίδραση των δράσεων της ΤΗΙ στο ελληνικό ακαθάριστο εθνικό προϊόν, ανέρχεται στο δυσθεώρητο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.  

IMG 9080
Κεντρικό πρόσωπο στο The Hellenic Initiative, στο οποίο δόθηκε το βραβείο της οργάνωσης, ο διακεκριμένος επιχειρηματίας γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δράσεις  Ted Leonsis. Photo: Hellenic DNA

Κεντρικό πρόσωπο στο γκαλά στο οποίο δόθηκε το βραβείο της οργάνωσης ο διακεκριμένος επιχειρηματίας γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δράσεις  Ted Leonsis, στον οποίο ανήκουν αθλητικές ομάδες του ΝΒΑ αλλά και του NHL.

Στο χώρο του αθλητισμού είναι προσανατολισμένη και μία από τις κυριότερες φιλανθρωπικές δράσεις του Ted Leonsis, ο οποίος υποστηρίζει Ελληνόπουλα με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στο χώρο του αθλητισμού. Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Ted Leonsis αναφέρθηκε στο ελληνικό φιλότιμο καθώς και στα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

IMG 9100
Ανδρέας Λιβέρης, Συνιδρυτής της ΤΗΙ και ο έτερος τιμώμενος της βραδιάς. O Ανδρέας Λιβέρης, προσέφερε πολλά στο ΤΗΙ. Τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας όσο και την οικονομικής ανάπτυξης. Photo: Hellenic DNA

Συνιδρυτής της ΤΗΙ και ο έτερος τιμώμενος της βραδιάς Ανδρέας Λιβέρης.

O Ανδρέας Λιβέρης, προσέφερε πολλά στο Hellenic Initiative. Τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας όσο και την οικονομικής ανάπτυξης. Ο Ανδρέας Λιβέρης είναι επίσης αντιπρόεδρος του U.S. Business Roundtable και μέλος του U.S. President’s Export Council.

Στην Ελλάδα τιμήθηκε με τα Βραβεία: “Επιχειρηματικότητας του International Foundation for Greece”, “Aristeio Award in Business του American Hellenic Council”, και “Archbishop Iakovos Leadership 100 Award of Excellence”.

IMG 9220
Hellenic Initiative 2023. Γκλάμουρ και πολλές νεανικές παρουσίες στο Cipriani της Wall Street. Photo: Hellenic DNA

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων ομογενών αλλά και Ελλήνων που είχαν ταξιδέψει για το γκαλά από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η άρτει αφιχθείσα στις ΗΠΑ πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνη Νασσίκα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και σύσσωμο το συμβούλιο της ΤΗΙ.

IMG 9245
Από αριστερά, Σταύρος Ακτύπης, Experienced Hospitality Entrepreneur | Kellari Hospitality Group, Άρτεμης Κόχας, founder of The Kohas Agency & Director of Community Development for The Hellenic Initiative και ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Χαροκόπος. Photo: Hellenic DNA (από το πάρτυ που ακολούθησε μετά το event του Hellenic Initiative, στο Skinos Restaurant στο Μανχάτταν

Ανάμεσά τους οι John Koudounis, Michael Psaros, Dean Dakolias, George Anderson, Drake Behrakis, Theane Evangelis, Nikos Koumettis, George Svokos, John Georges, Pericles Navab, Peter Barris, Dennis Mehiel, Άρτεμις Κόχας, Founder of The Kohas Agency and the Director of Community Development for The Hellenic Initiative, η πριγκήπισσα Τατιάνα, πρέσβης της πρωτοβουλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πάνος Ξενοκώστας, ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ο αναπληρωτής του, Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος,  ο Δημήτρης Παπακώστας, ενώ εκπροσωπήθηκαν και όλα τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. 

IMG 8992 edited scaled
Από δεξιά: Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, και ο αναπληρωτής Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς, Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος. Photo: Hellenic DNA
IMG 8960 edited scaled
M. Psaros & George Stamas. Photo: Hellenic DNA
IMG 9117
Από αριστερά: Άρτεμις Κόχας, Founder of The Kohas Agency and the Director of Community Development for The Hellenic Initiative, η πριγκήπισσα Τατιάνα, πρέσβης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ο Γενικός Διευθυντής του Hellenic Initiative, Πήτερ Πούλος και ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Greece Country Head & THI VentureFair Co-Chair. Photo: Hellenic DNA

Tον Θεοφιλ. Επίσκοπο Σασίμων κ. Κωνσταντίνο, εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος, ως νέο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη σημερινή συνεδρία της έκανε δεκτό το αίτημα της Ι. Επαρχιακής Συνόδου και εξέλεξε ομοφώνως τον Θεοφιλ.

Read More »

Νέος υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού o Γιώργος Κώτσηρας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, θα έχει το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Διπλωματίας και του Απόδημου Ελληνισμού. Είναι διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Read More »