Νέα Υόρκη. Harvard Club. Η εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Αντί του κ. Πρωθυπουργού, στο Harvard Club of NYC, θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση των ομογενειακών οργανώσεων προς τιμή του Κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως είχε σχεδιαστεί και αντί του κ. Πρωθυπουργού, στην εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7-9 μμ, στο Harvard Club of NYC, θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναχώρησε χθές για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει από τις 18 ως τις 23 Σεπτεμβρίου στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Προτεραιότητα του Υπουργού Εξωτερικών είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη-μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026 και η προβολή των θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο πρόγραμμα Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διμερείς και πολυμερείς επαφές με Υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, της ΕΕ και περιφερειακών οργανισμών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου για την ευρω-ατλαντική συνεργασία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, ενώ θα παραστεί σε Διατλαντικό Δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την ηγεσία των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, αλλά και με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης φτάνει στην Νέα Υόρκη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Harvard

Στην Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης. Το πρόγραμμα του

Με ανοιχτές εκδηλώσεις και επισκέψεις στους κόλπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με έμφαση στην Αστόρια και επίκεντρο μια ευρεία κομματική εκδήλωση το Σάββατο το απόγευμα, διαμορφώνεται

Read More »

Το Hellenic DNA στο Νάσβιλ. Στην μουσική πρωτεύουσα της Αμερικής και στο πιο επιβλητικό αντίγραφο του Παρθενώνα

Ο Παρθενώνας στο Νάσβιλ είναι πράγματι εντυπωσιακός. Είναι το μόνο αντίγραφο πλήρους μεγέθους που υπάρχει. Οι τεράστιες πόρτες εισόδου Bronze των 7 τόνων στην ανατολική

Read More »