Το Hellenic DNA στο Νάσβιλ. Στην μουσική πρωτεύουσα της Αμερικής και στο πιο επιβλητικό αντίγραφο του Παρθενώνα

Ο Παρθενώνας στο Νάσβιλ είναι πράγματι εντυπωσιακός. Είναι το μόνο αντίγραφο πλήρους μεγέθους που υπάρχει. Οι τεράστιες πόρτες εισόδου Bronze των 7 τόνων στην ανατολική και τη δυτική πλευρά είναι οι μεγαλύτερες του είδους τους στον κόσμο.

Η εν λόγω ρεπλίκα δημιουργήθηκε σε πραγματική κλίμακα.

Βρίσκεται στο Centennial Park και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα William Crawford Smith ως μέρος του Tennessee Centennial Exposition.

Το κεντρικό κομμάτι του Παρθενώνα του Νάσβιλ είναι το άγαλμα ύψους 41 ποδιών με ψηλό χρυσό φύλλο της Θεάς Αθηνάς.

Εδώ και περίπου δύο αιώνες η πόλη είχε ήδη αποκτήσει το προσωνύμιο «Αθήνα του Νότου» .

Ο Αμερικανικός Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και είναι το Μουσείο Τεχνών του Nashville. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται 63 πίνακες ζωγραφικής Αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, που είναι δωρεά του James Cowan.

Νασβιλ 5

Να σημειώσουμε πως το Νάσβιλ που φιλοξενεί την ρέμπλικα του Παρθενώνα, είναι και η μουσική πρωτεύουσα της Αμερικής.


Από το πρόσφατο οδοιπορικό που έκανε το Hellenic DNA στον Νότο της Αμερικής, (ανιχνεύοντας Έλληνες της διασποράς) διαπίστωσε πως στο Νάσβιλ παντού υπάρχει μουσική. Από τις στάσεις των λεωφορείων μέχρι και τα ξενοδοχεία και τα συνεδριακά κέντρα.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τη Country μουσική. Από νωρίς το πρωί, παντού στην πόλη υπάρχουν μπαρ, με live μπάντες. Το ένα δίπλα στο άλλο. Με έξαλλο κοινό. Αμερικάνους και Αμερικάνες και χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Νασβιλ 2

Έχει μουσείο για το Country Music Hall of Fame, μουσείο για τον Johnny Cash και τo Ryman Auditorium. Ένας ιστορικός συναυλιακός χώρος που φιλοξενεί σχεδόν κάθε εβδομάδα μια απο τις διάσημες μπάντες του κόσμου. Από τους Duran Duran μέχρι τους Rolling Stones και τους U2.

Νασβιλ 1

Σε ένα από τα επόμενά μας άρθρα θα σας παρουσιάσουμε το Μέμφις. Την πόλη της σόουλ και του Έλβις. 400 Χιλιόμετρα μόλις από το Νάσβιλ.

Κείμενα, φωτογραφίες: Hellenic DNA

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Βοστώνη. Η.Π.Α.​Στο γενικό Ελληνικό προξενείο της Βοστώνης βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για να παραστεί στην τελετή έναρξης του διάσημου Μαραθωνίου της Βοστώνης. Ο

Read More »

Μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Delaware στην εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Κατά την εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επισκέφθηκε το Delaware και μίλησε στην Πολιτειακή Γερουσία και

Read More »