Το προφίλ του Αμερικανού ταξιδιώτη στην Ευρώπη

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος στην Ευρώπη, είναι πιθανό να κάνουν περισσότερες εκδρομές από ποτέ και οι νεότεροι ενδιαφέρονται λιγότερο για τα αξιοθέατα, όπως αποκάλυψε μελέτη της Arival που ανακοινώθηκε στους Ευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες.

Η μελέτη εμβαθύνει στα αναδυόμενα χαρακτηριστικά του σημερινού Αμερικανού ταξιδιώτη, όπως ποιοι είναι, τι θέλουν και πώς επιλέγουν, κλείνουν και μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Οι σημερινοί τουρίστες από τις ΗΠΑ κάνουν περισσότερα είδη εκδρομών, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, της γαστρονομίας, της περιπέτειας, των οικολογικών αποδράσεων και των ειδικών θεματικών εκδρομών. Σχεδόν σε όλες αυτές τις κατηγορίες περιηγήσεων παρατηρήθηκε αύξηση της ζήτησης.

Οι νεότεροι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ μένουν μακριά από τα παραδοσιακά αξιοθέατα και αντίθετα αναζητούν άλλους πιο βιωματικούς τύπους περιηγήσεων.

Οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα παραμένουν συνολικά δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας (55+), που τις επιλέγουν σε διπλάσιο ποσοστό σε σύγκριση με τους νέους 18-34 ετών.

Οι νεότεροι -ιδίως Gen Z και Millennials – θέλουν πιο καθηλωτικές, βιωματικές περιηγήσεις. Είναι περισσότεροι σε σχέση με άλλους σε περιηγήσεις για φαγητό, περιπέτεια και ευεξία και ειδικού ενδιαφέροντος (που επικεντρώνονται σε έναν τομέα της βιομηχανίας, όπως η φωτογραφία ή ένα συγκεκριμένο θέμα στην ιστορία, τον πολιτισμό ή την τέχνη).

“Αυτές οι τάσεις αντικατοπτρίζουν τις εξαιρετικές αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο με τον οποίο οι σημερινοί ταξιδιώτες επιθυμούν ένα νέο είδος ξενάγησης, που συνδέει βαθύτερα τον επισκέπτη με έναν τόπο και τους ανθρώπους και τον βυθίζει σε μια βιωματική δραστηριότητα, δήλωσε ο Douglas Quinby, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Arival.

Οι διεθνείς αποδράσεις από τις ΗΠΑ αυξάνονται και ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουν τώρα αυτοί οι τουρίστες είναι διαφορετικός.

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους και να δράσουν με πρόθεση και οι νεότεροι τουρίστες από αυτή την περιοχή αναζητούν εμπειρίες μιας ζωής που δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού”.

Πηγή: Tourismtodaynews

Καναδάς. Λάμψη, γεύση και Doveegene στο Χριστουγεννιάτικο Γκάλα του ΛΕΜ!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη Φωτογραφίες: Χάρυ Μπάρμπα  Παρά τη σφοδρή χιονοθύελλα που ράπιζε την πόλη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 400 καλεσμένοι συνέρρευσαν στο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο γκάλα

Read More »

Στην Κεφαλονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Κεφαλονιά 2023.Αργοστόλι: Θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σε Ορφανοτροφείο, Δημαρχείο, Περιφερειακή Ενότητα και Μητρόπολη. Θερμή υποδοχή είχε στο Αργοστόλι ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Read More »