Λας Βέγκας. Οι U2 τραγούδησαν στον νέο “πλανήτη” της μουσικής στην Αμερική

Οι συναυλίες του μέλλοντος ήρθαν!

Η Σφαίρα του Λας Βέγκας εγκαινιάστηκε και συνέβησαν τρία πράγματα: Πρώτον, ο κόσμος είδε το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο αξιοθέατο στον πλανήτη. Δεύτερον, ήρθε η νέα εποχή των live shows, πράγμα που απέδειξε η συγκλονιστική συναυλία των U2. Και τρίτον, το Λας Βέγκας αναβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο, καθώς η Σφαίρα είναι από μόνη της ένας λόγος να επισκεφθείς την πόλη.

Τι είναι η Σφαίρα; Ένας γιγάντιος χώρος μουσικής και ψυχαγωγίας αλλά το κύριο χαρακτηριστικό που αποτελείται από περίπου 1,2 εκατομμύρια λυχνίες LED. Κάθε «κουτί» περιέχει 48 μεμονωμένες διόδους LED, με κάθε δίοδο να μπορεί να εμφανίζει 256 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα.

Ίσως οι U2 να μην περίμεναν ποτέ να παίξουν σε ένα τέτοιο μέρος.

U2
U2 – Kevin Mazur / Getty Images

Οι εικόνες μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι η νέα εποχή στην τεχνολογία, στα lives, σε όλα, φαίνεται πως είναι εδώ.

Οι αριθμοί ζαλίζουν.

Κόστισε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει 18.000 θέσεις καθήμενων -με “sci-fi κατασκευής” καθίσματα και υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο – έχει 160.000 ηχεία και τη μεγαλύτερη περιμετρική οθόνη-θόλο του κόσμου.

Η Σφαίρα έχει ύψος 112 μέτρα και πλάτος 157 μέτρα στο ευρύτερο σημείο της.

Είναι το μεγαλύτερο σφαιρικό κτίριο στον κόσμο και θα απασχολεί μέχρι και 3.000 άτομα προσωπικό.

U2 3
MAGESPACE VIA ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR Amiee Stubbs

Κεντρική Φωτογραφία: /imageSPACE via ZUMA Press Wire Amiee

Πληροφορίες: News 24/7.gr & Jenny .gr

Tο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης επισημαίνει τα εξής αναφορικά με τη διαδικασία των εκλογών των αποδήμων Ελλήνων

–Ημερομηνία, Τόπος και Ωράριο ψηφοφορίας: Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού που κατοικούν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης, της Πενσυλβάνια

Read More »