Η Xριστουγεννιάτικη γιορτή του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου (Video)

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου.

Μια φαντασμαγορική πανδαισία εικόνων και ήχων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρουσίασαν και πάλι φέτος οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια κατά την ετήσια χριστουγεννιάτικη τους γιορτή, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το βράδυ της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» στην Αστόρια.

Δείτε το βίντεο με τα κάλαντα από το μεγαλύτερο Ελληνοαμερικάνικο σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο) της ιστορικής κοινότητας-ενορίας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια. Τα Ελληνόπουλα από το απογευματινό σχολείο, τραγούδησαν υπό τη διεύθυνση του ενθουσιώδους δασκάλου της μουσικής και γνωστού στην ομογένεια από τους πολλαπλούς μουσικούς του ρόλους, Φύτου Στράτη. Κάμερα : Βαλάντης Σκουφρής

Με τα παραδοσιακά κάλαντα και τα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με ευρηματικά χορευτικά και θεατρικά σκετς, με λαμπερά σκηνικά και κοστούμια και με τη Σκηνή της Θείας Γέννησης να δίνει τον τόνο του εορτασμού, οι μαθητές έφεραν τους θεατές, -γονείς, συγγενείς και φίλους – λίγο πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και χειροκροτήθηκαν θερμά για την άψογη συμμετοχή τους στο υπερθέαμα αυτό.

Αμέσως μετά το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων που έψαλε η μαθητική Χορωδία, η πιο όμορφη ιστορία του κόσμου άρχισε να ξετυλίγεται στη σκηνή του πολιτιστικού κέντρου μέσα από την αναπαράσταση της Θείας Γέννησης. Με τίτλο «Οταν ανοίγουν οι Ουρανοί …», οι μαθητές της 6ης-7ης και 10ης– 12ης τάξης μετέφεραν νοερά τους θεατές στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ.

Σαλπίζοντες άγγελοι και η Νύχτα με τα αστέρια της συνόδευαν τον Ιωσήφ και τη Μαρία στη σπηλιά της Βηθλεέμ και οι ταπεινοί βοσκοί και οι Τρεις Μάγοι με τα δώρα τους έρχονταν να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος, ενώ δύο άγγελοι αφηγούνταν την ιστορία της Γέννησης και ένας ακόμα απήγγειλε τον Υμνο της Αγάπης, του Αποστόλου Παύλου.

Στη συνέχεια, η Χορωδία της 4ης – 6ης Τάξης, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου Φύτου Στράτη, έψαλε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων. Με το χορευτικό «Spreading Cheer Throughout the World» συμμετείχαν στη γιορτή τα παιδιά της 2ας τάξης, ενώ οι συμμαθητές τους της 4ης τάξης παρουσίασαν τα «March of Toy Soldiers» & “Santas Lil Helpers», τα παιδιά της 5ης τάξης το χορευτικό «Have your Elves a Merry Little Christmas».

Η προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου υπερθεάματος ξεκίνησε αμέσως μετά τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου και εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Σταματία Αβραμίδη, Λίζα Τζιακαλόνε, Γεωργία Κάτσωρα, Χριστίνα Κλουκίνα, Ζωή Κουρτίδου, Χριστίνα Μακρίδου, Γεώργιος Μιλιώτης, Πέιζ Παλέτ, Μαίρη Πουλή, Γαρυφάλλω Ψιλλή, Αθηνά Ροντήρη, Καλλιόπη Σαούλη, Ολγα Σαμλίδη, Πέγκυ Σιμάκου, Φύτος Στράτης, Ρίτα Συντήλα και Κρίστοφερ Τραν. Το συντονισμό είχε η υποδιευθύντρια Μπέτσυ Σιδέρη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο πρόεδρος Νίκος Παπαϊωάννου, ο Επιθεωρητής του Σχολείου, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο διευθυντής δρ Τζον Αλφιέρι και η αναπληρώτρια συντονίστρια Παιδείας στο Γενικό Προξενείο, Γιώτα Πεχλιβανίδου, ενώ παρέστησαν επίσης ο εφημέριος του ναού, π. Γεδεών Βαρύτιμος, η πρόεδρος της εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη και ο ευεργέτης της κοινότητας, Νίκος Γαβαλάς.

Η Ρεβέκκα Παπαδοπούλου είναι εκδότρια της εφημερίδας GreekNews USA

Η κεντρική φωτογραφία είναι του Δημήτρη Τσάκα, εκδότη των Αναμνήσεων.net

Tον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά George Fuey συνάντησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, George Furey, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και με τους Γερουσιαστές Leo Housakos, Raymonde Saint-Germain, Tony Loffreda και

Read More »

Yπέροχος Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου. Με 8.65 κατέκτησε στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Μίλτος, Τεντόγλου, έκανε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Ο ασυναγώνιστος Μίλτος έγραψε ιστορία στη Ρώμη, με 2 ασύλληπτα άλματα στα

Read More »