Ο Μάικ Πομπέο στην Διάσκεψη των Αρχόντων του Οικ. Πατριαρχείου στην Αθήνα

Παράγοντες παγκοσμίου εμβέλειας και εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνοαμερικανικής παροικίας συναντώνται στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για τη Θρησκευτική Ελευθερία.

Ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26-29 Μαΐου 2024 θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την καθοδήγηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα εστιάσει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία.

Σε αυτό θα συναντηθούν για πρώτη φορά Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Αμερική, τα μέλη της Αδελφότητας Παναγίας Παμμακαρίστου στην Ελλάδα, καθώς και Άρχοντες από τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

«Οι Άρχοντες αποτελούν επί μακρόν προπύργιο στην υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των πιστών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

428711032 785432570293829 3493134953116003455 n
Ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26-29 Μαΐου 2024 θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Ο υπουργός Πομπέο έθεσε μέτωπο και επίκεντρο τη θρησκευτική ελευθερία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων στην Αμερική Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης.

«Είναι τιμή μας που έχουμε έναν τόσο διακεκριμένο ομιλητή στο «4th Archon International Conference on Religious Freedom».

Ο Μάικλ Πομπέο υπηρέτησε ως 70ος Yπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και εξελέγη για τέσσερις θητείες στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας την Τέταρτη Περιφέρεια του Κάνσας.

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

Οι άρχοντες είναι προσωπικότητες -λαϊκοί- από τον χώρο του επιχειρείν, της επιστήμης και της τέχνης, οι οποίοι αγωνίζονται για την προστασία και διατήρηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα των Αρχόντων είναι οι δισεκατομμυριούχοι Τζον Κατσιματίδης, ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο Ανδρέας Δρακόπουλος του Ιδρύματος Νιάρχος, ο λομπίστας Μάικ Μανάτος, κ.ά.

Ειδικά για την 4η Διεθνή Συνδιάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία θα συρρεύσουν στην Αθήνα εκπρόσωποι από 22 χώρες του κόσμου, στοιχείο που υπογραμμίζει το παγκόσμιο βεληνεκές και την αίγλη που έχει κατακτήσει συν τω χρόνω ο θεσμός των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

439880111 821846133319139 2040713108557495481 n
Για την 4η Διεθνή Συνδιάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία θα συρρεύσουν στην Αθήνα εκπρόσωποι από 22 χώρες του κόσμου, στοιχείο που υπογραμμίζει το παγκόσμιο βεληνεκές και την αίγλη που έχει κατακτήσει συν τω χρόνω ο θεσμός των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. On Saturday, April 20, 2024, the 20th National Archon Lenten Retreat continued at the Dormition of the Virgin Mary Greek Orthodox Church in Southampton. Dr. Rev. Nicholas and Dr. Roxanne Louh were the Retreat Masters.

Τραπεζούντα. Η Iερά βασιλική, πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή της Παναγίας Σουμελά. Η ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων

Παναγία Σουμελά. Τραπεζούντα. Τουρκία. Κατανυκτικό μέρος με ιστορία για όλους τους Έλληνες. Θαυματουργή η εικόνα και θύμησες από την ιστορία ζωντανεύουν μπροστά σου. Πάνω στους

Read More »

Αποκριά, η Ελληνική!!

Χιλιάδες πολύχρωμοι καρναβαλιστές σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν ποτάμια κεφιού, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Απόκριες. Μια γιορτή που

Read More »