Η Επίσημη Αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη (Video)

Ο φακός του Hellenic DNA κατέγραψε στιγμές από το άγημα Ευζώνων το οποίο παρελαύνει από το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και πραγματοποιείται η επίσημη τελετή αλλαγής φρουράς.

Εντυπωσιακό θέαμα, για παιδιά και μεγάλους, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι μαζεύονται να παρακολουθήσουν και να απαθανατίσουν την τελετή αλλαγής της Φρουράς μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Μία τελετουργία πίσω από την οποία κρύβονται μακροχρόνια παράδοση και πάμπολλες ώρες εξαντλητικής προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς.

Οι εκατοντάδες τουρίστες παρακολουθούν άφωνα γοητευμένοι το εκπληκτικό γεγονός Το άρτιο αποτέλεσμα εντυπωσιάζει!

Η Επίσημη Αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς, γίνεται μόνο κάθε Κυριακή πρωί στις 11.00.

Την Κυριακή το πρωί, η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη μοιάζει με παρέλαση. Το πρόγραμμα ξεκινά περίπου στις 09:30.

Τότε αρχίζει το τελετουργικό μέσα στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. Ένας Λόχος Ευζώνων σε παράταξη αποδίδει τιμές στην Σημαία του Τάγματος, την οποία φέρει Αξιωματικός της Φρουράς.

Έπειτα, όλο το Άγημα, κατευθύνεται στο Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη μέσω της οδού Β. Σοφίας για την Επίσημη Αλλαγή στην Πλατεία Συντάγματος.

Η διαδικασία Αλλαγής είναι η ίδια με τις υπόλοιπες μέρες αλλά γίνεται πιο επιβλητική με την παρουσία ολόκληρου λόχου Ευζώνων και με τον τρόπο που γίνονται τα Βήματα της Αλλαγής.

Με το πέρας της Αλλαγής, το Άγημα επιστρέφει στο στρατόπεδο με τον ίδιο τρόπο.

Syntagmaaa
Φωτογραφίες – Βίντεο: Hellenic DNA

Κέντησε πάλι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. Καταπέλτης για την Τουρκία, έσταζε μέλι για τη στρατηγική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο

Ήταν, ξανά, ένας απολαυστικός Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ρήτορας, όπως πάντα, και απόλυτος στις θέσεις του, που βασίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο, στο σεβασμό και στην προστασία των

Read More »