Βοστώνη: Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μαλιώτη, καθώς το “Anatoliama Ensemble” σε συνεργασία με τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Τιμίου Σταυρού Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, παρουσίασαν συναυλία γύρω από τις μουσικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων και των προσφύγων της καταστροφής της Σμύρνης το 1922, αλλά και της ανταλλαγής των πληθυσμών που ακολούθησε αργότερα.

Εκ μέρους του Anatoliama Ensemble, έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ξεχωριστοί καλλιτέχνες: η Αιμιλία Χαλκιά από την Ελλάδα, και ο παγκοσμίου φήμης Παλαιστίνιος τσελίστας Naseem Alatrash.

Η συναυλία χρηματοδοτήθηκε από το Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής της Βοστώνης, ένα πρόγραμμα του Κέντρου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Mary Jaharis.

Πηγή φωτογραφιών: Maliotis Cultural Center of Hellenic College Holy Cross / Facebook Page

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ»

Δελφοί, 7 Απριλίου 2022  – Τη λογική της οικονομικής διπλωματίας και πως αυτή επιδρά στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες με φόντο ένα δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον ανέλυσαν στη συζήτησή

Read More »

Με παρουσία του Τζώρτζ Τσούνη, αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών

Read More »