Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Νέα οικολογική καταστροφή.

ΦΛΕΓΕΤΑΙ κυριολεκτικά όλη η Ελλάδα.

Στάχτη και μπούρμπερη απ’ άκρη σε άκρη της χώρας. Στην Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο, Ασπρόπυργο, Εύβοια, Χαλκιδική, Πάρνηθα και Βοιωτία, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.

Στην Αττική έχει γεμίσει ο Ουρανός με στάχτη και κάπνα.

Μάχη στην Πάρνηθα να μην περάσει η φψτιά στους Θρακομακεδόνες.

Στην Αλεξανδρούπολη η πύρινη λαίλαπα για 5η μέρα, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Δραματική ήταν η εκκένωσή του νοσοκομείου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες από αέρος και εδάφους, ωστόσο το έργο τους δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στις περισσότερες περιοχές.

Έξι χώρες έχουν ανταποκριθεί και θα προσφέρουν βοήθεια σε επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Ήδη από χθες πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη ενώ σήμερα έφτασαν στη χώρα και 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Πχ, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

www.civilprotection.gov.gr.

Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. 20 χρόνια προσφοράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού

Δύο δεκαετίες γόνιμης παρουσίας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα και προσφοράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού γιορτάζει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρου Καΐρου την

Read More »