Μανχάταν. “Executive of the Year” ο Νικόλαος Μπορνόζης

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Φώτης Καλιαμπάκος.

Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση στο Μανχάταν παρουσία πολλών διακεκριμένων ομογενών και της ελίτ της ομογενειακής αλλά και αμερικανικής επιχειρηματικότητας η Hellenic American Bank Association απένειμε το  φετινό βραβείο “Executive of the Year” στον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Capital Link Νικόλαο Μπορνόζη.

IMG 1761
Ο Νικόλαος Μπορνόζης τιμήθηκε για την δική του προσωπική πορεία και προσφορά, στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο Νικόλαος Μπορνόζης τιμήθηκε για την δική του προσωπική πορεία και προσφορά, όσο και γι’ αυτής του δημιουργήματός στην πρωτοπορεία της επιχειρηματικότητας και της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, της εταιρίας Κάπιταλ Λινκ. Όλα αυτά τα χρόνια το Κάπιταλ Λινκ έβαλε την Ελλάδα εξελίχτηκε σε θεσμό και έβαλε την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών επιχειρηματικών εξελίξεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Από το τελευταίο πρόσφατο Κάπιταλ Λινκ της Αθήνας ταξίδεψε και ο Νικόλαος Μπορνόζης για να παραλάβει το βραβείο και ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος, δέχτηκε τα συγχαρητήρια, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους προσκεκλημένους. 

Όλγα Μπορνόζη

Όσον αφορά το Κάπιταλ Λινκ θα μπορούσε δικαιωματικά να διεκδικήσει και ένα μέρος του βραβείου, η αδερφή του και επί χρόνια στενή του συνεργάτης Όλγα καθώς και όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των Κάπιταλ Λινκ ο κύριος Μπορνόζης συστήνεται αστειευόμενος στο κοινό ως ο «αδερφός της Όλγας, θέλοντας να τονίσει την προσφορά και την αφοσίωσή της. Πανευτυχής για την τιμή προς τον αδερφό της η Όλγα Μπορνόζη ήταν η μάλλον η πιο ευδιάθετη και λαμπερή παρουσία της βραδιάς, μίλησε και φωτογραφήθηκε με όλους τους διακεκριμένους καλεσμένους και ασφαλώς με τα ανίψια της!

Δηλώσεις στο HellenicDNA

Ο Νικόλαος Μπορνόζης μίλησε στο HellenicDNA εξέφρασε τη χαρά του για την τιμητική αυτή διάκριση και αναφέρθηκε στην εταιρία Κάπιταλ Λινκ, τονίζοντας ιδιαίτερα ορισμένα χαρακτηριστικά της. Χαρακτηριστικά ανέφερε το γεγονός ότι όταν ιδρύθηκε η πρωτοποριακή αυτή εταιρία ορισμένοι θεσμοί της ελληνικής οικονομίας, όπως το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν ήταν καν γνωστοί στο διεθνές στερέωμα. Ο ιδρυτής του Κάπιταλ Λίνκ, τόνισε, όπως άλλωστε φάνηκε στα μηνύματα των πρώην πρωθυπουργών (που αναφέρονται πιο κάτω), ότι η εταιρία έχει συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως κόμματος όλες αυτές τις δεκαετίες, κάτι που ισχύει ασφαλώς και για την αμερικανική πλευρά. Ο κύριος Μπορνόζης θέλησε επίσης να μας τονίσει την ιδιαίτερη σημασία που είχε το Κάπιταλ Λινκ κατά τη διάρκεια της κρίσης, όταν η εικόνα της Ελλάδας είχε περισσότερο από ποτέ ανάγκη από προβολή και η σύνδεση με τους επιχειρηματίες του εξωτερικού ήταν κεφαλαιώδους σημασίας.  

Η Αλεξία Κάλφα, υψηλόβαθμο στέλεχος της HABA σε ρόλο οικοδεσπότη εκ μέρους των οργανωτών, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, μίλησε με θερμά λόγια για τον τιμώμενο και έδωσε το λόγο στον  Robert Savage, ο οποίος ανέφερε ότι η εκδήλωση προς τιμή του Νικόλαου Μπορνόζη είναι και η πρώτη δια ζώσης απονομή του βραβείου μετά την πανδημία. 

IMG 1699
Η ελίτ της ομογενειακής αλλά και αμερικανικής επιχειρηματικότητας η Hellenic American Bank Association απένειμε το  φετινό βραβείο “Executive of the Year” στον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Capital Link Νικόλαο Μπορνόζη.

Αλεξία Κάλφα

Και πάλι η Αλεξία Κάλφα πήρε το λόγο για να παρουσιάσει μια σειρά δηλώσεων για το Νικόλαο Μπορνόζη από επιφανείς φίλους του, ανάμεσά τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Γραπτό ήταν το μήνυμα του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ οι επίσης τέως πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου προτίμησαν το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Όλοι αναφέρθηκαν στην συμβολή του Νικόλαου Μπορνόζη στην προβολή της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Από τη μεριά της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκτός βέβαια από τα πολλά κορυφαία στελέχη που ήταν παρόντα στην αίθουσα βιντεοσκοπημένο μήνυμα απηύθυναν ο γνωστός επενδυτής John Paulson, ο οποίος είχε βραβευτεί στην ίδια αίθουσα από το Κάπιταν Λινκ πριν από μερικά χρόνια, το στέλεχος της Citibank Michael Parker και ο πρώην υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross.

Dean Metropoulos

Μετά από τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα το λόγο πήρε ο διακεκριμένος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Dean Metropoulos, ο οποίος εκθείασε το ρόλο του Κάπιταλ Λινκ στην προβολή της Ελλάδας. Από τον κατάλογο των ομιλητών στη βράβευση του Νικόλαου Μπορνόζη δε θα μπορούσε να λείπει κάποιος εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας, στην οποία έχει αναλωθεί μεγάλο μέρος της προσπάθειας και της καριέρας του Μπορνόζη, ο οποίος συνδέεται φιλικά και με τους επιφανέστερους Έλληνες εφοπλιστές.

Ιωάννης Χατζηπατέρας

 Ένας από αυτούς ο Ιωάννης Χατζηπατέρας ανέλαβε να παρουσιάσει την σχέση και την προσφορά του τιμώμενου και του Κάπιταλ Λινκ στην ελληνική ναυτιλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα πολλά μέρη ανά τον κόσμο στα οποία έχει παρουσία το εξειδικευμένο στην ναυτιλία Capital Link Shipping. O Ιωάννης Χατζηπατέρας εκθείασε πέραν από τις επιχειρηματικές διαστάσεις του κ. Μπορνόζη και τις ανθρώπινες αρετές και το ήθος του οικογενειάρχη και φίλου του Νίκου!

John Catsimatidis

Ένας από τους πιο πετυχημένους ομογενείς επιχειρηματίες, ο  John Catsimatidis, εξήρε την προσφορά του Κάπιταλ Λινκ στην προώθηση της ελληνικής αλλά και της ομογενειακή επιχειρηματικότητας, ενώ για να τονίσει το πόσο σημαντικό γι’ αυτόν να παραβρεθεί στη βράβευση του φίλου του, ανέφερε με τον γνωστό προσωπικό του τόνο ότι αναγκάστηκε να διακόψει πρόωρα τη συνάντησή του το ίδιο απόγευμα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! 

Λεωνίδας Ραπτάκης

Ο Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης απένειμε μια ακόμα διάκριση στο Νικόλαο Μπορνόζη, ένας τιμητικό ψήφισμα (Senate Citation) της Γερουσίας του Rhode Island. Τον λόγο έλαβε και ο εν ενεργεία ταμίας αλλά και πρώην πρόεδρος της HABA Κώστας Κέλλας, φίλος του Μπορνόζη, ο στην πολυετή συνεργασία του και στα επιτεύγματα του τιμώμενου. 

Μετά την απονομή του βραβείου το λόγο πήρε ο ίδιος ο κύριος Μπορνόζης, ο οποίος με σεμνότητα και χιούμορ, μη παραλείποντας να αναφερθεί τόσο στην αδερφή του όσο και σε όλους τους παρευρισκόμενους συνεργάτες του και εργαζομένους του Κάπιταλ Λινκ, με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελένη Μπέη εξιστόρησε την πορεία του προς την κορυφή, ξεκινώντας από τα χρόνια των σπουδών του στο Χάρβαρντ, την σύζυγό του που τον επανάφερε στις ΗΠΑ μετά από μόλις ένα μήνα στην πρώτη του δουλειά στο Λονδίνο, στη Αμερική που έγινε πια η δεύτερη πατρίδα του, στο ρόλο του στα οικονομικά της ναυτιλίας και αργότερα στη γέννηση του Κάπιταλ Λινκ, μεταξύ άλλων από ανάγκη προσφοράς στην πατρίδα, αλλά και από φιλοδοξία ανεξάρτητης προσφοράς και δημιουργίας στην ηγεσία ενός πρωτοποριακού φορέα.

Κατάμεστη αίθουσα- Διακεκριμένες παρουσίες

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων επισήμων και ομογενών σύσσωμο το προεδρείο, τα μέλη και οι εργαζόμενοι της HABA, οι εργαζόμενοι της Capital Link, η σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο διευθυντής του Γραφείου εμπορικών υποθέσεων της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Νίκος Θωμόπουλος, η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μαίρη Βαξεβανίδου, , η διευθύντρια του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου Αλεξάνδρα Μητσάκη και πολλοί εκπρόσωποι ομογενειακών επαγγελματικών φορέων.

ΗΠΑ. Στο έλεος του χιονιά

Η χώρα αντιμετωπίζει μία από τις σφοδρότερες χειμερινές καταιγίδες. Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει με ιστορική σφοδρότητα τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και

Read More »

CNN (Travel). Το Κάστρο των Ιπποτών στην Ρόδο ένα από τα ομορφότερα του κόσμου

To CNN (Travel) δημοσιεύει άρθρο του  Joe Yogerst με τίτλο World’s most beautiful castles όπου παρουσιάζει τα ομορφότερα κάστρα του κόσμου. Μεταξύ αυτών παρουσιάζει και το Κάστρο των Ιπποτών στην Ρόδο. Επισημαίνεται ότι αυτό το κλασικό

Read More »

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του ελληνικού λαού. Τρία ελικόπτερα UH-60 Blackhawk στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν πολιτικούς και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα καταστροφών για να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Ελλάδας στις προσπάθειές της να καταπολεμήσει τις φονικές

Read More »