Το Hellenic Relief Foundation από την Νέα Υόρκη, συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου σηματοδοτήθηκε η έναρξη του τακτικού μηνιαίου προγράμματος διανομής, το οποίο κατέστη δυνατό με την υποστήριξη του HELLENIC RELIEF FOUNDATION (HRF).

Όπως πάντα, δισφαλίζεται η παροχή σταθερών μηνιαίων πακέτων τροφίμων που περιέχουν βασικά είδη όπως αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, γάλα, κονσέρβες, κατεψυγμένα λαχανικά, μαργαρίνη κλπ.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνεργασία με το Κοινωνικό παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων και τον Όμιλο Ν. Κωνσταντόπουλου, στοχεύει στην ανακούφιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες οικογένειες.

002

Περίπου 350 οικογένειες ήταν επιλέξιμες για βοήθεια.

Από αυτές, περίπου 220 οικογένειες παρευρέθηκαν την πρώτη μέρα και έλαβαν δέματα με τρόφιμα, και είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα είδη πρώτης ανάγκης .

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του HRF και της ΕΛΕΘΣΥ, παρουσία προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης κ. Λουκάς Τσίλας, ο κ. Ελευθέριος Σκιαδάς (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνών) και ο κ. Στέλιος Τακετζής, μέλος του Δ.Σ. του HRF .

Υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη, υπεύθυνης επίβλεψης της διανομής, και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών κας Σούλας Μπέλη και κας Αντωνίας Παντοβάκη, η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Στέλιος Τακετζής, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του HRF, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές και τόνισε ότι, ενώ η κρίση μπορεί να έχει υποχωρήσει για την Ελλάδα στο σύνολό της, συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές πολλών Ελλήνων.

Οι ηλικιωμένοι που μεγαλώνουν εγγόνια και οι πολύτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες, μεταξύ άλλων, εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια και το HRF παραμένει προσηλωμένο στην υποστήριξη των ηρωικών προσπαθειών των εθελοντών με επικεφαλής τη Μαρία Σούρδη, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για να κάνουν τη διαφορά.

Είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στην εκδήλωση τον Πρέσβη κ. Λουκά Τσίλα και τον εγγονό του Γιώργο Κουτρουβέλη.

Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία και την παράδοση των δεμάτων, περιγράφοντάς την ως μια βαθιά ουσιαστική εμπειρία.

Ο κ. Τσίλας εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για την προφανή ανάγκη που αντιμετωπίζουν όσοι στερούνται βασικών αγαθών όσο και για τη μέγιστη σημασία που δίνεται στη διατήρηση της αξιοπρέπειας των ατόμων που λαμβάνουν βοήθεια.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους συνεργάτες μας που συνέβαλαν γενναιόδωρα στον εμπλουτισμό των πάγιων πακέτων τροφίμων.

Η Τράπεζα Τροφίμων, μαζί με εταιρείες όπως οι Μπάρμπα Στάθης, Agrovim, Καραμολέγκος ΑΕ, Μύλοι Λούλη, FrieslandCampina, Colgate-Palmolive, Ariston Butter και Softex, προσέφεραν επιπλέον προϊόντα όπως βούτυρο, κατεψυγμένα λαχανικά, τοστ και χαρτοπετσέτες.

Τζορτζ Τσούνης στη δεξίωση για την 247η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας»

Στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής κατοικίας, που ήταν διακοσμημένος στα χρώματα της «αστερόεσσας» (κόκκινο, λευκό, μπλε) πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των

Read More »

Σάββατο 20 Μαΐου, 7πμ-7μμ ψηφίζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς. (Παραπολιτικά 90.1 συνέντευξη Ρ. Γεωργακοπούλου)

Ο δρόμος προς τις κάλπες. Εκλογές 2023. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και η Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου, Τομεάρχης Επικοινωνιακής Στρατηγικής Νέας Δημοκρατίας για το Ηνωμένο Βασίλειο,

Read More »