Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζουν πρόγραμμα πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ρόδου στο εξωτερικό

Σημαντικές οι ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ο οποίος αναλαμβάνει ήδη πρωτοβουλίες για την προστασία και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό όσον αφορά τον τουρισμό εν μέσω πυρκαγιών.

«Δεν έχουμε εικόνα μαζικών ακυρώσεων για τη Ρόδο ή άλλους προορισμούς κι αυτό είναι εξαιρετικά θετικό», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. Με «ήπια καμπάνια θα δοθεί η πραγματική εικόνα στο εξωτερικό ότι η Ρόδος και όλη η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και προφανώς μόλις σβήσουν οι φωτιές δεν θα υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Φραγκάκης ερωτηθείς για την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη υπό την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Από το 2020 με την πανδημία έχουμε πολλαπλές κρίσεις και μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια των τελευταίων ημερών, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα μπορεί και τις αντιμετωπίζει με επιτυχία», τόνισε.

FRAGKAKHS1
O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για το χαμό των δύο Ελλήνων χειριστών, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον προκειμένου να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Φραγκάκης κι επανέλαβε ότι στη Ρόδο, έγινε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης 19.000 ανθρώπων «χωρίς να συμβεί το παραμικρό». «Όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εικόνα ασφάλειας της χώρας μας στο εξωτερικό», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο πρώτος στόχος ήταν να υπάρξει ασφαλής εκκένωση όλων των ανθρώπων κι έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος στόχος μας ήταν και είναι ακόμη και τώρα που η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη, πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα στο εξωτερικό για το τι έχει συμβεί στη χώρα μας.

Σε συνεργασία με τα 17 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τους τουριστικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες στο εξωτερικό, με τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών μας, με όλους τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και ειδικά στη Ρόδο. Πρέπει να σας πω ότι η ίδια η αγορά του εξωτερικού, οι παράγοντες της διεθνούς αγοράς, παραδέχονται ότι έγινε μια πολύ καλή διαχείριση».

«‘Oταν ολοκληρωθεί, η εικόνα για το ύψος των καταστροφών προφανώς θα ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα μέτρα»

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα και με πολύ απλή διαδικασία οι αποζημιώσεις των ανθρώπων οι οποίοι επλήγησαν. Είμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου και έχουμε ακόμα πολύ μπροστά μας. Πρώτο μέλημα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό κλίμα αρνητικό απέναντι στη Ρόδο, την Κέρκυρα, ενδεχομένως και την υπόλοιπη χώρα, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Greek National Tourism Organisation, εφαρμόζουν συγγεκριμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ρόδου στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:

🔹 Διοργάνωση ταξιδιών, δημοσιογράφων και opinion makers από το εξωτερικό στη Ρόδο, εντός του Αυγούστου.

🔹 Επανεκκίνηση προγραμμάτων συνδιαφήμισης με τους μεγάλους tour operators και αεροπορικές εταιρίες που είχαν διακοπεί λόγω πυρκαγιών σε κάποιες αγορές του εξωτερικού.

🔹 Ενίσχυση της προβολής της Ρόδου στις καμπάνιες συνδιαφήμισης και διαφήμισης που τρέχουν ήδη σε 18 χώρες του εξωτερικού.

🔹 Συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών και για άμεση ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ-Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και λοιπών τοπικών και ιδιωτικών φορέων για επικοινωνιακή διαχείριση και διάχυση μηνυμάτων στις αγορές.

🔹 Επεξεργασία σχεδίου μακροπρόθεσμης προβολής της Ρόδου.

Ροδεσ
Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Greek National Tourism Organisation, εφαρμόζουν συγγεκριμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ρόδου στο εξωτερικό.

********

Την ίδια ώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain του ITV, προσέφερε μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω πυρκαγιών.

Mitso
O Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain του ITV, κάλεσε τους τουρίστες να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

Για όλους τους τουρίστες όπως είπε, η Ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Ρόδου θα παρέχει μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στο νησί και τους κάλεσε να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου (Άνοιξη – Φθινόπωρο) για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.


Στην διάρκεια της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε, μάλιστα, τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν σχεδιάσει διακοπές για το επόμενο διάστημα του φετεινού καλοκαιριού, να έρθουν στη χώρα μας και επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός και μια χώρα που θεωρεί την ασφάλεια προτεραιότητα. Στην Ρόδο άλλωστε όπως τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων, λιγότερο από το 15% του νησιού επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις» & ΑΠΕ

Συνεργασία της ALTER EGO MEDIA με την έγκυρη Αμερικανική εφημερίδα «THE WALL STREET JOURNAL

Η ALTER EGO MEDIA S.A. ανακοινώνει τη συνεργασία της με την έγκυρη Αμερικανική εφημερίδα «THE WALL STREET JOURNAL». Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» θα φιλοξενεί κάθε Κυριακή ένα ειδικό Αγγλόφωνο ένθετο σε συνεργασία

Read More »