Νέα Υόρκη – Αθήνα με αεροπλάνο σε 50 χρόνια. Μια άλλη πραγματικότητα! The Future Report!

Αλήθεια πως θα ταξιδεύουμε το 2070; Πως θα είναι γενικότερα τα αεροπορικά ταξίδια στο μέλλον; Η EasyJet ανέθεσε σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, μελλοντολόγων και συμβούλων επιχειρήσεων, να κάνουν τις εκτιμήσεις τους και να προβλέψουν πώς μπορεί να είναι τα ταξίδια σε πενήντα χρόνια από τώρα. Το αποτέλεσμα ήταν μια έκθεση με τίτλο «Easyjet 2070: The Future Report».


Σύμφωνα με αυτή το ταξίδι θα ξεκινά μόλις βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας. Η Easyjet προβλέπει ότι το 85% των ταξιδιωτών σε πολλές χώρες θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Κάποιοι θα πηγαίνουν με ιπτάμενα ηλεκτρικά ταξί.


Κατά την είσοδο στο χώρο του αεροδρομίου λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα καταγραφεί την άφιξη, θα αναγνωρίζει τον ταξιδιώτη, θα τον συνδέει με την συγκεκριμένη πτήση του και θα στέλνει το boarding pass στο κινητό του.

Εκτός από την αναγνώριση προσώπου, ο ατομικός καρδιακός παλμός θα χρησιμοποιείται επίσης ως διακριτικό χαρακτηριστικό. Η σημερινή διαδικασία του τσεκ ιν θα είναι ξεπερασμένη.


Οι αποσκευές του επιβάτη θα παραδίδονται αυτόματα από το τρένο ή το ταξί και θα μεταφέρονται απευθείας στο σωστό αεροσκάφος. Οι απαραίτητες σαρώσεις ασφαλείας θα πραγματοποιούνται αυτόματα.


Τα αεροπλάνα δεν θα είναι πλέον ένας τυποποιημένος σωλήνας, αλλά θα θυμίζουν περισσότερο πολυτελή ξενοδοχεία στον ουρανό με άφθονο χώρο για τα πόδια, σαλόνια για κοινωνικές συγκεντρώσεις και μπαρ εντός του αεροσκάφους για όλους τους επιβάτες, όχι μόνο για αυτούς της πρώτης θέσης ή της business class.


Τα σημερινά τυποποιημένα καθίσματα θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν από καθίσματα αεροσκάφους που είναι εργονομικά και αισθητικά προσαρμοσμένα στο σώμα. Αυτό θα γίνει εφικτό χάρη στα έξυπνα υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, το μέγεθος, το βάρος και τη θερμοκρασία του ταξιδιώτη.


Η ψυχαγωγία εν πτήσει το 2070 θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα. Αντί να χρησιμοποιούνται οθόνες στις πλάτες του καθίσματος, οι μελλοντικοί ταξιδιώτες μπορούν να βλέπουν ταινίες ακριβώς μπροστά στα μάτια τους. Θα αλλάξει και το φαγητό.

Η επιλογή των πιάτων θα είναι σχεδόν ατελείωτη. Χάρη σε μηχανήματα που μπορούν να παράγουν διαφορετικά τρόφιμα από πρωτεΐνες, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να παραγγέλνουν οποιοδήποτε πιάτο.

Πηγή: Omorfa Taxidia, Iefimerida & Youtube

Νέα Ορλεάνη. Ελληνική Aντιπροσωπεία συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση για τη διεθνή εκπαίδευση στον κόσμο. NAFSA 2024 Annual Conference & Expo

Ελληνική Aντιπροσωπεία, με την συμμετοχή της Πρέσβεως της Ελλάδας στις ΗΠΑ κας Κατερίνα Νασίκα, συμμετείχε στη NAFSA 2024 Annual Conference & Expo —την μεγαλύτερη έκθεση

Read More »

56 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά φέτος. Και θα συνεχίζουν να αυξάνονται μέσα στο καλοκαίρι.

Το 2023 ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την Ελληνική οικονομία. Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσουν σημαντικά φέτος το

Read More »

Times of India – Ελλάδα και Ινδία μια φιλία χιλιετιών που γίνεται ισχυρότερη. Άρθρο του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα της Ινδίας

Η Ελλάδα και η Ινδία συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας που χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ως αρχαίοι πολιτισμοί, οι λαοί μας αλληλεπιδρούσαν και ασκούσαν

Read More »