Νέα Υόρκη – Αθήνα με αεροπλάνο σε 50 χρόνια. Μια άλλη πραγματικότητα! The Future Report!

Αλήθεια πως θα ταξιδεύουμε το 2070; Πως θα είναι γενικότερα τα αεροπορικά ταξίδια στο μέλλον; Η EasyJet ανέθεσε σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, μελλοντολόγων και συμβούλων επιχειρήσεων, να κάνουν τις εκτιμήσεις τους και να προβλέψουν πώς μπορεί να είναι τα ταξίδια σε πενήντα χρόνια από τώρα. Το αποτέλεσμα ήταν μια έκθεση με τίτλο «Easyjet 2070: The Future Report».


Σύμφωνα με αυτή το ταξίδι θα ξεκινά μόλις βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας. Η Easyjet προβλέπει ότι το 85% των ταξιδιωτών σε πολλές χώρες θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Κάποιοι θα πηγαίνουν με ιπτάμενα ηλεκτρικά ταξί.


Κατά την είσοδο στο χώρο του αεροδρομίου λογισμικό αναγνώρισης προσώπου θα καταγραφεί την άφιξη, θα αναγνωρίζει τον ταξιδιώτη, θα τον συνδέει με την συγκεκριμένη πτήση του και θα στέλνει το boarding pass στο κινητό του.

Εκτός από την αναγνώριση προσώπου, ο ατομικός καρδιακός παλμός θα χρησιμοποιείται επίσης ως διακριτικό χαρακτηριστικό. Η σημερινή διαδικασία του τσεκ ιν θα είναι ξεπερασμένη.


Οι αποσκευές του επιβάτη θα παραδίδονται αυτόματα από το τρένο ή το ταξί και θα μεταφέρονται απευθείας στο σωστό αεροσκάφος. Οι απαραίτητες σαρώσεις ασφαλείας θα πραγματοποιούνται αυτόματα.


Τα αεροπλάνα δεν θα είναι πλέον ένας τυποποιημένος σωλήνας, αλλά θα θυμίζουν περισσότερο πολυτελή ξενοδοχεία στον ουρανό με άφθονο χώρο για τα πόδια, σαλόνια για κοινωνικές συγκεντρώσεις και μπαρ εντός του αεροσκάφους για όλους τους επιβάτες, όχι μόνο για αυτούς της πρώτης θέσης ή της business class.


Τα σημερινά τυποποιημένα καθίσματα θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν από καθίσματα αεροσκάφους που είναι εργονομικά και αισθητικά προσαρμοσμένα στο σώμα. Αυτό θα γίνει εφικτό χάρη στα έξυπνα υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, το μέγεθος, το βάρος και τη θερμοκρασία του ταξιδιώτη.


Η ψυχαγωγία εν πτήσει το 2070 θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα. Αντί να χρησιμοποιούνται οθόνες στις πλάτες του καθίσματος, οι μελλοντικοί ταξιδιώτες μπορούν να βλέπουν ταινίες ακριβώς μπροστά στα μάτια τους. Θα αλλάξει και το φαγητό.

Η επιλογή των πιάτων θα είναι σχεδόν ατελείωτη. Χάρη σε μηχανήματα που μπορούν να παράγουν διαφορετικά τρόφιμα από πρωτεΐνες, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να παραγγέλνουν οποιοδήποτε πιάτο.

Πηγή: Omorfa Taxidia, Iefimerida & Youtube

Big in Japan. Αθήνα και Τόκιο αναβαθμίζουν σημαντικά τις στρατηγικές τους σχέσεις

Στην Ιαπωνία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μέλη της κυβέρνησης και είκοσι επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις συναντήσεις του με μέλη της ιαπωνικής

Read More »

Άνοιξη στην Ελλάδα. Η ομορφότερη εποχή για να ανακαλύψει κάποιος τις ομορφιές της και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει

Η άνοιξη στην Ελλάδα θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη εποχή για να ανακαλύψει κάποιος τις ομορφιές της και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει. Φωτογραφίες: Δημοσιογραφική

Read More »

«Η Ελλάδα σήμερα αποτελεί περισσότερο από ποτέ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος της Philip Morris International για την Νοτιοαναλοτική Ευρώπη (Video)

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος της Philip Morris International (PMI) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τομέα ευθύνης τις 12 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Κροατία,

Read More »