Όλγα Κεφαλογιάννη στη Νέα Υόρκη: «Η Ελλάδα είναι όμορφη όλες τις εποχές!»

Για το Hellenic DNA: Φώτης Καλιαμπάκος.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ομογενείς στην Υπουργό Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στη δεξίωση που παραχώρησε προς τιμήν της ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου στο κατάμεστο σαλόνι της προξενικής κατοικίας στο Μανχάταν.


Στη σύντομη ομιλία του ο κύριος Κωνσταντίνου, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους ευχαρίστησε την υπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησής του παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά της, αφού όπως τόνισε επιθυμία του είναι όλοι οι διακεκριμένοι επισκέπτες από την Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με διακεκριμένους ομογενείς μεταξύ άλλων από το χώρο της επιχειρηματικότητας, της ιατρικής και του πολιτισμού.

IMG 2139a
Από αριστερά: Perer Βλήτας , Όλγα Κεφαλογιάννη, Ντίνος Κωσταντίνου

Ο κύριος Κωνσταντίνου έπλεξε το εγκώμιο της κυρίας Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση λόγω, όχι μόνο της εμπειρίας της στη συγκεκριμένη θέση, αλλά και της ακτινοβολίας της. Αναφέρθηκε στο κρίσιμο ρόλο του χαρτοφυλακίου αυτού, αφού ο τουρισμός αποκαλείται συχνά η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και πάντα, παρά τη μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες, οι προκλήσεις είναι πολλές.

Ο κύριος Κωνσταντίνου, ενώ μίλησε στα ελληνικά, θέλησε να κλείσει την ομιλία του στα αγγλικά καλώντας τους παραβρισκόμενους να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στην υπουργό.


Με αφορμή αυτή τη φράση η κυρία Κεφαλογιάννη ξεκίνησε τη δική της ομιλία στα αγγλικά διευρύνοντας κατά κάποιο τρόπο το κάλεσμα του Γενικού Προξένου. «Η Ελλάδα είναι όμορφη και προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές» τόνισε καταχειροκροτούμενη η Υπουργός Τουρισμού.

IMG 2216
Όλγα Κεφαλογιάννη, Ντίνος Κωσταντίνου

Πολλές φορές, συνέχισε για κάποιους, που θέλουν πιο ήσυχες διακοπές ή εναλλακτικούς στα πάντα δημοφιλή ελληνικά νησιά προορισμούς οι υπόλοιπες εποχές του χρόνου ίσως να προσφέρονται περισσότερο από το καλοκαίρι.

Η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι αυτή η ακριβώς η προσπάθεια «επέκτασης» της σαιζόν σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων πιο εξιδεικευμένων και εκλεπτυσμένων τουριστικών υπηρεσίων, όπως, μεταξύ άλλων, ο πολιτιστικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες των πολιτικών του υπουργείου.

IMG 2089
Από αριστερά Μάρκος Δρακωτός και Michael P. Beys.

Η κυρία Κεφαλογιάννη θέλησε να αναφερθεί και σε ένα άλλο, πολύ σημαντικό για τη σχέση της ομογένειας με την πατρίδα θέμα, αυτό της ψήφου. Η πρόσφατη ψήφιση από την ελληνική βουλή του νόμου για την επιστολική ψήφο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές τόνισε η υπουργός ήρθε σε συνέχεια της θέσπισης της ψήφου στις εθνικές εκλογές για πρώτη φορά.

Όμως η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι συνδεδεμένη με τους όρους και τις διαδικασίες, που δυσκόλεψαν την συμμετοχή των ομογενών στις εθνικές εκλογές, και γι’ αυτό κάλεσε τους ομογενείς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να ψηφίσουν, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της πατρίδας μας.

IMG 2140
Στέλιος Τακετσής και Όλγα Κεφαλογιάννη

Η υπουργός αστειεύτηκε μάλιστα λέγοντας ότι αυτό αντιβαίνει κατά κάποιο τρόπο στα συμφέροντα του υπουργείου της, αφού καλύτερα θα ήταν οι Έλληνες της διασποράς να συνδυάσουν το εκλογικό δικαίωμα με διακοπές ψηφίζοντας στις κάλπες στην Ελλάδα, η ίδια θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντική και έψεξε την αντιπολίτευση η οποία δεν θέλησε να συναινέσει στην επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, με αποτέλεσμα, λόγω της απαιτούμενης από το Σύνταγμα της Ελλάδας αυξημένης πλειοψηφίας, αυτή να μην έχει μπορέσει ακόμα να θεσπιστεί.


Η κυρία Κεφαλογιάννη συνομίλησε για πολλή ώρα με τους ομογενείς και δέχτηκε να φωτογραφηθεί με όλους, όσοι της το ζήτησαν, ενώ και τα στελέχη του υπουργείου που τη συνόδευαν, καθώς και τα στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων της ομογένειας και επιχειρηματιών.

Η κυρία Κεφαλογιάννη ανανέωσε το ραντεβού της με τους εκπροσώπους της ομογένειας για την
Παρασκευή το βράδυ και την εκδήλωση για την ημέρα της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Columbia.

IMG 2243


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Γεώργιος Σέκερης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Μαίρη Βαξεβανίδου και ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων κύριος Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου (HACC) Μάρκος Δρακωτός, ο πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων δικηγόρων Γιώργος Ζαπάντης, η Georgia Chalakos και η Georgia Chletsos President of Federation of Philadelphia.

Από το HACC παραβρέθηκαν επίσης Νάνσυ Παπαϊωάννου (advisory board- co-chair) και η
εκτελεστική του διευθύντρια Αλεξάνδρα Μητσάκη.

IMG 2078
Από αριστερά Michael P. Beys, Αλεξάνδρα Μητσάκη


Επίσης ο Δρ. Άθας Ιωάννου με τη σύζυγό του Δρ. Μόνικα Τάρντος – Άθας, ο Michael Beys, η Ευτυχία Πυλαρινού, μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων επισήμων και ομογενών καθώς και οι εκπρόσωποι του ομογενειακού τύπου.


Ο κύριος Κωνσταντίνου ευχαρίστησε επίσης, στο πρόσωπο της συζύγου του, αφού εκείνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, τον διακεκριμένο ομογενή επιχειρηματία στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας Steve Tenedios, ο οποίος προσέφερε τα εκλεκτά εδέσματα της βραδιάς.

IMG 2172
Από αριστερά, Georgia Halakos, Όλγα Κεφαλογιάννη and Georgia Chletsos

Κείμενο – Φωτογραφίες: Φώτης Καλιαμπάκος

Νέα Υόρκη. Μαγνήτης η Ελλάδα για τον luxury προορισμό. Κορυφαία εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού τουρισμού από την Tourism Media & Events

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι αμερικανοί στον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας. Το παραπάνω συμπέρασμα κατέδειξε η  κορυφαία εκδήλωση προώθησης του Ελληνικού luxury Τουρισμού στις ΗΠΑ, που διοργάνωσε

Read More »